​Premierul Ludovic Orban insistă și le cere românilor să respecte regulile antiCOVID-19, comentând că „oricine ar vedea o secție de Terapie intensivă și-ar pune mască și noaptea”.

Ludovic Orban Foto: Guvernul Romaniei

​„Ar fi mult mai simplu să respectăm regulile, să nu ajungem în situația de a pune presiune atat de mare pe personalul medical din secțiile de terapie intensivă. Cred că oricine ar vedea o secție de Terapie intensivă și-ar pune mască și noaptea”, a declarat marți Orban.

Șeful Guvernului a mai spus că obiectivul autorităţilor este ca, în termen de o săptămână, să crească cu peste 200 numărul de locuri de Terapie Intensivă.

„Am discutat despre creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă, am analizat posibilele soluţii. Obiectivul nostru este ca, în termen de o săptămână, să creştem cu peste 200 numărul de locuri din secţiile de terapie intensivă. De asemenea, pregătirea noilor secţii de terapie intensivă ale spitalelor (...) să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcţionale, toate circuitele să fie respectate şi, de asemenea, toate instalaţiile să funcţioneze corect", a spus el.