Un diplomat britanic a devenit ”erou„ în China după ce a sărit într-un râu pentru a salva o studentă de 24 de ani. ”Am fost doar singurul care și-a dat jos pantofii mai repede”, a reacționat cu modestie britanicul.

Diplomat britanic (Screenshot)Foto: Hotnews

Stephen Ellison are 61 de ani și este consul general în orașul Chongqing de o lună. Diplomatul se plimba pe malul râului din apropierea localității când a zărit o femeie care se lupta în apă, încercând să se mențină la suprafață.

Ellison a spus că a sărit în apă fără să se gândească prea mult, fiind o chestiune spontană. ”Sunt doar fericit că totul s-a terminat cu bine pentru toată lumea”, a declarat bărbatul pentru BBC News.

Incidentul a fost filmat de trecători. În imagini, o tânără de 24 de ani, a cărei identitate nu a fost făcută publică, se luptă cu curenții de apă. La un moment dat, femeia dispare din câmpul vizual, sub pod, pentru ca mai apoi trupul ei să fie zărit din nou la suprafață, aparent inconștientă.

Ellison a spus că totul s-a derulat extrem de rapid și a sărit în apă complet îmbrăcat, însă a apucat să-și dea jos pantofii.

Diplomatul a mai spus că tânăra, care este din Wuhan și studiază la Universitatea din Chongqing a fost în stare de șoc și se recuperează încet, însă este extrem de recunoscătoare, astfel încât l-a invitat la o cină în familie, weekendul următor.

Incidentul a fost intens comentat în mediul online, chinezii vorbind despre actul său de ”eroism”.