Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, Lucian Micu, nu este suficientă, punctând că ancheta în cazul incendiului de la secţia ATI a acestui spital trebuie să identifice responsabilii, iar aceștia să fie trimiși în judecată, relatează Agerpres.

Ludovic OrbanFoto: Captura video

"Acolo este vorba de pierderea a zece vieţi omeneşti. Acolo se face o anchetă penală. Eu am dat dispoziţie la toate structurile de subordonare guvernamentală să sprijine ancheta cu profesionalism şi cu celeritate, astfel încât să fie identificaţi responsabilii. Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi. (...) Nu este suficientă o demisie. Cum să fie suficientă o demisie? Acolo este o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii, odată cu identificarea responsabililor să facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a celor responsabili", a spus Orban, după o vizită de lucru, împreună cu primarul general, Nicuşor Dan, şi cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, pentru evaluarea spitalelor din Bucureşti.

El a arătat că toate măsurile care sunt luate vizează prevenirea apariţiei unei situaţii similare.

"Acolo este clar. Au fost efectuate lucrări de intervenţie, s-au făcut inclusiv lucrări de construire a unui perete de rigips, s-au mutat în dimineaţa zilei respective pacienţii de la etajul 3, unde era secţia de ATI, la etajul 2, ori acolo sunt nişte lucruri care trebuie cercetate, trebuie identificaţi responsabilii, iar ei trebuie pedepsiţi", a afirmat premierul.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, Lucian Micu, numit în funcție în urmă cu doar două săptămâni și jumătate, a anunțat luni că va demisiona în urma incendiului de la ATI în care au murit 10 oameni.