Rata de infectare la mia de locuitori în municipiul Sibiu a crescut la 13,42 luni, în ziua în care orașul a intrat în carantină, până la finalul lunii noiembrie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Județul Sibiu continuă să fie județul din România cu cea mai mare rată de infectare - 8,83 la mia de locuitori, faţă de 8,32 cu o zi în urmă. Conform Prefecturii Sibiu, în municipiul reședință de județ indicele a ajuns la 13,42.

Această situaţie gravă înseamnă zero locuri libere pentru pacienţii cu COVID-19 în spitalele de adulţi din judeţ, scrie Agerpres. Practic, doar copiii care se infectează şi au nevoie de spitalizare mai au locuri libere în Spitalul de Pediatrie din Sibiu, patru locuri la ATI şi alte 35 libere în Secţia de Infecţioase.

Nu doar lipsa paturilor pentru pacienţii COVID-19 din judeţul Sibiu este o problemă, dar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este nevoie de încă o staţie de oxigen, care ar urma să ajungă marţi, potrivit estimărilor oficiale. În acest moment, pacienţii COVID-19 din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă beneficiază de o singură staţie de oxigen, care nu face faţă nevoii mari de oxigen.

Sibiul a intrat în carantină de luni, începând cu ora 05.00 dimineața, pentru o perioadă de două săptămâni. Măsura carantinării s-a luat pentru municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr.