​Premierul Ludovic Orban spune că vinovăția colectivă invocată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, după tragedia de la Piatra Neamț a fost „o declarație” făcută „într-un moment dificil”.

Orban si TataruFoto: Guvernul Romaniei

„Intr-un moment dificil a făcut o declarație... Întotdeauna există responsabili, există vinovați individuali pentru fiecare nerealizare. Din punctul meu de vedere treaba noastră este să rezolvăm problemele”, a spus luni Orban, care a făcut declarații alături de Tătaru după o ședință pe tema situației secțiilor de Terapie Intensivă din spitale.

Sâmbătă noaptea, întrebat dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, unde 10 pacienți cu COVID au murit, iar alte 7 persoane, între care un medic, au fost rănite într-un incendiu care a mistuit secția ATI, Ministrul Sănătății a răspuns: „Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală".