După președintele Klaus Iohannis, liderul de la Kiev Volodimir Zelenski este cel de-al doilea șef de stat care o felicită pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, printr-un mesaj publicat pe twitter.

Maia Sandu și Volodimir ZelenskiFoto: Ambasada Ucrainei

”Felicitări Maiei Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Moldova. Abia aștept să consolidăm relațiile dintre Ucraina și Moldova în numele viitorului european al națiunilor noastre”, a scris el, pe rețeaua socială.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat alegerile din Republica Moldova cu 57,75% din voturi, în timp ce Igor Dodon a obținut 42,25%, după numărarea tuturor buletinelor de vot din secțiile de votare.

Numărul de alegători care au votat în străinătate în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova este un record, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Şarban. În mai multe oraşe din Europa, cetăţeni moldoveni nu au mai putut vota din cauza epuizării numărului de buletine de vot.