37 de sibieni, care petreceau sâmbătă la o cununie într-o curte din localitatea Scoreiu, au fost amendaţi de poliţişti, potrivit unui comunicat de presă remis duminică și citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Indiferenţa faţă de măsurile restrictive a transformat darul de cununie în amendă. În cursul zilei de 14 noiembrie, în jurul orei 11.00, în curtea unui imobil din localitatea Scoreiu, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Porumbacu de Jos au depistat 37 de persoane care participau la un eveniment privat (cununie). Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din I.P.J. Sibiu, persoanele în cauză au fost identificate şi sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 26.250 de lei pentru participarea la activităţi în spaţiul privat pentru care au fost instituite restricţii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020”, se precizează în comunicatul IPJ Sibiu.

Judeţul Sibiu se situează pe primul loc în România, cu o rată de infectare de 8,32 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când a înregistrat 8,17, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. De luni, municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr intră în carantină pentru două săptămâni.