Unitățile sanitare din județul Mureș vin în sprijinul Spitalului Județean din Piatra Neamț cu paturi ATI, ventilatoare, monitoare și injectomate. De asemenea, spitalele din județul Mureș pot prelua de la Piatra Neamț pacienți COVID, dar și non-COVID, a transmis, duminică, Prefectura Mureș.

Sectie de Terapie Intensiva Covid-19Foto: Hotnews

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a convocat, duminică, o ședință la care au participat managerii spitalelor din municipiul Târgu Mureș, precum și conducerile Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș și Direcției de Sănătate Publică a județului Mureș, scrie Mediafax.

În cadrul ședinței, s-a stabilit modalitatea de sprijin pe care județul Mureș o poate oferi, în urma tragediei de la Piatra Neamț.

Astfel, unitățile sanitare din județul Mureș vin în sprijinul Spitalului Județean din Piatra Neamț cu paturi ATI, ventilatoare, monitoare și injectomate. De asemenea, spitalele din județul Mureș pot prelua de la Piatra Neamț pacienți COVID, dar și non-COVID, cu alte patologii.

„Am transmis prefectului județului Neamț sprijinul nostru. În măsura în care ne va fi solicitat ajutorul, suntem pregătiți să acționăm de îndată, cu aparatură medicală, personal de specialitate și asistență în tratamentul pacienților”, a declarat Mara Togănel.

Prefectul județului Mureș a transmis condoleanțe familiilor victimelor din incendiul de la ATI Piatra Neamț și de solidaritate cu personalul medical afectat de tragedie.