Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a convocat duminică o nouă şedinţă operativă la sediul instituţiei, la care participă secretarul de stat Bogdan Despescu împreună cu Inspectorul general al Poliţiei Române şi conducerea Institutului Naţional de Criminalistică „pentru evaluarea situaţiei existente până la această oră şi stabilirea de noi măsuri operative, astfel încât cei care vor fi găsiţi vinovaţi de tragedia care s-a produs la Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ să fie traşi la răspundere în cel mai scurt timp”, arată un comunicat de presă al MAI, citat de news.ro. Marcel Vela a precizat că „toţi cei care vor fi găsiţi vinovaţi de tragedia care s-a produs la Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ vor fi traşi la răspundere”, conform sursei citate.

Marcel VelaFoto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Încă de sâmbătă seara, la dispoziţiile ministrului de Interne, „o echipă mixtă, formată din specialişti în investigaţii criminale de la nivelul Inspectoratului General al Poliţei Române, dar şi specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat în Municipiul Piatra-Neamţ pentru a cerceta cauzele care au dus la producerea incendiului”.

Sursa menţionată mai spune că „verificările de la faţa locului vin în susţinerea activităţii Parchetului General care gestionează ancheta penală”.

La ora 14.00, Vela se va deplasa la sediul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, unde va participa la videoconferinţa cu reprezentanţii DSP, IGSU din teritoriu, cât şi cu demnitarii de la nivel central responsabili pe situaţii de urgenţă şi sănătate, activitate care va fi coordonată de premierul Ludovic Orban.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.