Primele imagini din salonul ATI Piatra Neamț, devastat de flăcări

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
se vede din nou ca descentralizarea spitalelor a fost o idiotenie
2. Nu oameni numiti politic trebuie sa administreze spitalele
3. La mai mult de doi directori numiti pe an (sau trei in doi ani) pentru un spital trebuie sa plece si cel care numeste directori (presedinte CJ, ministru, etc)
4. Cand sistemul medical este suprasolicitat, toti striga ca este nevoie de mai multi medici, uitandu-se (prea des, in general) de rolul INGINERILOR in dimensionarea si arhitectura unui sistem tehnic complex, asa cum este si o sectie ATI.
5. NU asigurare, Nu internare! Un principiu simplu si corect care ar mai degreva spitalele
6. Eu as zice sa incercam si fara Arafat, poate avem noroc si ne iese
Cu 5 si 6 nu sunt e acord.
"NU asigurare, Nu internare!" - in satul bunicilor este un om amarat care a lucrat toata viata lui cu ziua pe unde a apucat. Altfel e om bun, muncitor, doar ca nu a avut noroc in viata. Brusc, dupa ce a trecut de o anumita varsta s-a imbolnavit de era sa moara, evident nu era asigurat. L-au tratat de urgenta, au descoperit ce avea, noroc ca nu era grav. Ulterior, omul a venit la mine sa-l ajut si sa ma interesez ce ar trebui sa faca sa ajunga asigurat si sa-si plateasca singur contributiile sociale. Ei bine... Asta e alta poveste. Te las pe tine sa sapi sa vezi daca te descurci sa gasesti o astfel de informatie. Eu nu m-am descurcat. Cu atat mai mult nu se descurca un om simplu fara scoala de la tara. Pana la urma l-am indrum spre directia de asistenta sociala a primariei, si i-am spus sa nu iasa de la aia din birou pana nu il rezolva si nu ii explica ce trebuie sa faca pentru a fi asigurat in conditiile in care vrea sa-si plateasca asigurarea. Intr-un final s-a rezolvat, plateste cam 10 milioane de 2 ori pe an (cam 1 mil si ceva pe luna mi-a spus la ANAF), i-am zis sa pastreze chitantele ca cu astia nu se stie.
Se repetă tragedia de la maternitatea Giulesti unde un incendiu a ucis 6 bebeluși.