Spitalul de Boli Infecţioase ''Sfânta Parascheva'' din Iaşi nu mai are liber niciun pat la Terapie Intensivă pentru persoanele infectate cu noul coronavirus, a declarat, joi, managerul unităţii medicale, Carmen Dorobăţ, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit acesteia, în cursul dimineţii de joi era liber un singur pat la Compartimentul de Terapie Intensivă, dar s-a ocupat în scurt timp.

"În momentul de faţă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi am trecut pragul de 3.500 de pacienţi pe care i-am îngrijit de la începutul pandemiei. Acest prag nici nu a fost greu de atins sau chiar de depăşit. Dimineaţă era un singur pat liber la Compartimentul de Terapie Intensivă, dar s-a ocupat în scurt timp. În urmă cu două ore erau libere la zona de Terapie Intensivă de la (Spitalul Mobil - n.r) Leţcani. Avem 60 de paturi în zona de confirmaţi de la Leţcani, unde avem şi posibilitatea să le administrăm oxigen celor care au un grad redus de disfuncţie respiratorie, pentru că există aici concentratoare cu oxigen", a explicat Carmen Dorobăţ.

Ea a adăugat că, în prima parte a zilei de joi, pentru pacienţii cu forme medii la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi la secţia exterioară - Spitalul Mobil de la Leţcani, erau disponibile, în total, 25 de locuri.