Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, că în urma celor 386 de percheziţii făcute cu o zi în urmă în Bucureşti şi 28 de judeţe pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată au fost duse la audieri 465 de persoane, iar 98 au fost reţinute.

Marcel VelaFoto: Agerpres

"Ziua Z a fost un record în activitatea MAI", a susținut Marcel Vela, într-o declaraţie la sediul ministerului.

El a precizat că, din cele 465 de persoane duse la audieri, 98 au fost reţinute pentru 24 de ore, iar 27 au fost plasate sub control judiciar. De asemenea, 19 persoane urmărite au fost prinse şi duse în penitenciar.

În urma descinderilor de miercuri, au fost confiscate 33,5 kg de droguri sub diferite forme, opt autoturisme de lux, 4,5 kilograme de aur şi trei tone de alcool, a mai spus Vela.

El a mai susținut că "ofensiva continuă" și a avut un "mesaj pentru interlopi": "Ca să nu mai spun că suntem cu ochii pe ei, o să le spun doar atât: rămâne cum am stabilit”.

DIICOT a anunțat joi dimineață că la mai multe birouri teritoriale au loc în continuare audieri.

Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au făcut, miercuri, 386 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 28 de judeţe, în cadrul a 24 de dosare penale care vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj.

CITEȘTE ȘI: