Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine că ideea că există o inactivitate a DNA și a marilor parchete este "o prezumţie greşită". Întrebat, într-o conferință de presă, dacă este mulţumit de activitatea acestora, Predoiu a răspuns: "Să spunem au fost într-o etapă de relansare".

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat ce explicații are pentru inactivitatea marilor parchete, Predoiu a susținut că "este o prezumție greșită că e inactivitate în parchete" și că știe că se lucrează la o serie de dosare, unele "destul de complexe".

"Momentul în care aceste dosare se finalizează nu este o chestiune care să poată fi la cunoştinţa Ministerului Justiţiei, depinde foarte mult de probe (...) Lupta anticorupţie trebuie să meargă mai departe cu respectarea procedurilor, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, nu e niciun dubiu din punctul meu de vedere şi cred că nici din al parchetelor”, a declarat Predoiu.

Întrebat dacă el este mulţumit de activitatea parchetelor, ministrul a răspuns: "Să zicem că au fost într-o perioadă de relansare".

Predoiu a spus că a transmis două adrese în care a cerut Parchetelor intensificarea luptei împotriva traficului de persoane şi a crimei organizate şi împotriva corupţiei.

El s-a declarat convins că vor apărea și rezultate, iar întrebat despre un orizont de timp, a răspuns: "În perioada următoare”.