Premierul Ludovic Orban susține că afterschool-urile rămân deschise pentru că frecventarea acestora nu este obligatorie, spre deosebire de școală, iar din datele pe care le au autoritățile aici nu a fost raportat un număr semnificativ de infectări cu noul coronavirus.

Școlile rămân închiseFoto: Opinia Timisoarei

„La școală ești obligat să te duci, la afterschool-uri nu e obligat nimeni. În plus, nu fac parte din activitarea educațională reglementată. Din datele pe care le avem nu a existat un număr semnificativ de infectăr”, a declarat luni șeful Guvernului.

Potrivit Ordinului ministrului Educaţiei, emis duminică, începând cu data de 09.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile activităţile didactice care impun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal a preşcolarilor şi elevilor. În cazul în care activităţile nu pot fi desfăşurate online, inspectoratele şcolare judeţene/inspectoratul şcolar al municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet.