Circulația pe timp de noapte este restricționată începând de luni, când intră în vigoare noile restricții, persoanele care ies din casă între 23.00 și 05.00 având nevoie de o declarație pe proprie răspundere.

Declaratie proprie raspundereFoto: Hotnews

Părăsirea locuinței sau gospodăriei în intervalul orar respectiv poate fi făcută în interes profesional, pentru asistență medicală sau îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

De asemenea, sunt permise deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE - DESCARCĂ AICI

ADEVERINȚĂ ANGAJATORI - DESCARCĂ AICI