Carantina de noapte. Fără deplasări între orele 23-05, fără petreceri private, suspendarea piețelor închise, trecerea școlilor în on-line. Document

de DP     HotNews.ro
Vineri, 6 noiembrie 2020, 4:27 Actualitate | Esenţial


carantina de noapte
Foto: Facebook
Interdicția de a circula în intervalul 23-05 cu excepția deplasărilor la serviciu și pentru asistență medicală, interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, suspendarea piețelor închise, trecerea învățământului în online, acestea sunt câteva dintre măsurile asumate în această dimineață la finalul reuniunii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, transmise la ora 02 a.m.
Principalele hotărâri luate:

 • Începând cu data prezentei hotărâri la nivelul României se propune instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, la nivel național, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.
 • toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici sau privați să aibă obligația organizării activității și desfășurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 2 ore.
 • activitățile didactice care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ să se desfășoare în sistem on-line.
În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei în intervalul orar 23.00 –05.00. Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 –05.00 pentru următoarele motive:

 • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
 • c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
 • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii,adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

 • Se propune interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.
 • Se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
 • Se propune ca, pentru spațiile exterioare în care se desfășoară activități de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice, care au fost amenajate și pot fi asimilate spațiilor publice închise, astfel cum sunt ele definite în Legea pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun nr. 349/2009, cu modificările și completările ulterioare, le sunt aplicabile în mod similar regulile și măsurile de protecție sanitară, prevăzute în anexa nr. 3, art. 6 pct. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 • Se propune instituirea obligației pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private să-și organizeze și desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 -21.00. Prin excepție, în intervalul orar 21.00 -05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. Unitățile farmaceutice, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
Implementarea măsurilor prevăzute în prezenta hotărâre să se realizeze pe o perioadă de 30 de zile, urmând ca la finalul acesteia, în funcție de evoluția situației epidemiologice, să se hotărască, după caz, menținerea, eliminarea sau modificarea acestora.

Decizia a fost luată ​”având în vedere evoluția epidemiologică pe teritoriul României până la data de 05.11.2020, luând în considerare creșterea numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, organizarea unor evenimente private, interacțiunea intensă și mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ –teritoriale și a sistemului sanitar”.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

51837 vizualizari

 • +19 (49 voturi)    
  ba ejneboon? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 5:16)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  la ora 23 nu e nici lelea pe strada.. e mai sigur sa te plimbi atunci decat ziua.
  • -3 (43 voturi)    
   >>> (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:10)

   GemstonePig [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   este vorba despre tineri, studenti, bombardieri, altii careo ard aiurea pe la tara , practic asimptomatici careo plimba intre ei si o dau mai departe la hodorogi
   • +4 (20 voturi)    
    corect (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:44)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

    ca vb aia virusul,daca nu e zgandarit noaptea se oftica si moare de singuratate.biensur,cu gandul la pustimea care se balangane in cluburi.
    se mai zice cica,ca virusul de tara a devenit imun la pufoaica si poarta itari,iar ala de oras,la red label
    si poarta jaka di chieli.

    revenim:observati va rog,cuvantul cheie:se propune''
    pai cine propune si cine aproba frate?
   • +5 (27 voturi)    
    interzici (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:47)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

    petrecerile și alte evenimente care presupun adunări de oameni, nu circulația, dar la mintea lui arafat, rafila, tătaru, ce să te aștepți. Comitetul lui pește prăjit. Oricum, chiar crezi că la bodega din sat o să țină cineva cont?
    • -2 (24 voturi)    
     pai asa e in toata Europa (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:52)

     relax1 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     Noaptea au inchis circulatia si in Anglia, Franta, Italia, Spania...si in curand Germania si Grecia
     Deci nu prea vad care e problema?
     Oare tarile astea tot de la Orban sau inspirat? Eu cred ca au avut specialistii lor
     Asa ca lasa comentariile pe langa subiect daca nu stii si ia mai bine si poarta masca

     Apropos, in Franta si Anglia iti trebuie declaratie pe propria raspundere sa iesi din casa
     • +4 (14 voturi)    
      o stii (Vineri, 6 noiembrie 2020, 11:35)

      Point [utilizator] i-a raspuns lui relax1

      pe aia cu oile care sar in rapa,una dupa alta?
      cu masca sau fara,dupa mintea ciurdei,virusul dispare noaptea subit si permanent.
      bineinteles la oridinul specialistilor.

      traiasca oile reunite in stana mondiala,pastorita cu intelepciune de ciobanul sef.sa pastem impreuna pe pajistile line si lucioase ale creierului muntilor,neinfestat de neuroni.meeeeeeeee
     • +1 (13 voturi)    
      Logică de fier (Vineri, 6 noiembrie 2020, 12:00)

      DenisDCP [utilizator] i-a raspuns lui relax1

      vechi.
      Dacă francezii decid că se protejează cu băști roșii, ne punem și noi? Astea sunt măsuri milițienești de descurajare. Frica e mama ordinii. Altfel să nu credeți că în țările menționate vine Garce și te amendează, sau te pălește că interpretează cum vrea Bulanul lui.
     • -2 (4 voturi)    
      m-ai dărâmat (Vineri, 6 noiembrie 2020, 17:24)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui relax1

      cu răspunsul ăsta.
      Deci confirmi că pecialiștii noștri sunt niște tembeli care copiază aiurea toate deciziile din occident? Fără să le judece.
      Păi noi avem viața socială din occident? Pe cine vezi tu pe stradă după 7-8 seara? Pustiu.
    • +4 (22 voturi)    
     inchiderea pietelor (Vineri, 6 noiembrie 2020, 11:04)

     Mary80 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     este o crima cu premeditare la adresa batranilor. Pai astia au bani de supermarket, dementilor?
     • 0 (12 voturi)    
      Este mai scump în piață. (Vineri, 6 noiembrie 2020, 11:29)

      asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Mary80

      De multe ori în piață este mai scump ca la supermarket.Mulți dintre vânzătorii ambulanți care se pretind producători ,sunt bișnițari care aleg marfa din ce se aruncă în piețe și o vând la preț de trufanda bio.
      • +3 (9 voturi)    
       mai scump? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 12:05)

       DenisDCP [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

       La Dorobanți poate. Preț / calitate e mai ieftin în piață și găsești și mai ieftin în general. Problema e că măsura lovește dur în producătorii români și în economie. O greșeală mai înțeleg, dar când se repetă măsurile cu impact negativ la economia țării, încep să am îndoieli. Mană cerească pentru importatori.
      • -2 (6 voturi)    
       nu contează (Vineri, 6 noiembrie 2020, 17:32)

       nahir [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

       prețul ci faptul că decizia pecialiștilor este clar în favoarea corporațiilor și în detrimentul micilor producători autohtoni.
       Cine i-a oprit pe vașnicii noștri poțiliști locali să dea amenzi îndreptățite pentru cei care nu respectă minima purtare a măștii, în mod corect, în Piața Obor (că tot a adus-o Șică în discuție)? Știe Șică, arahat, rafila, tătaru, et co. că marea majoritate a pensionarilor își fac aprovizionarea în aceste piețe? Piața Progresu închisă înseamnă nu doar falimentul micilor producători care vindeau acolo, dar și mari probleme în aprovizionarea tuturor locuitorilor din zonă. Ce faci, îi trimiți la capătul orașului unde e vreun supermarket?
   • +8 (10 voturi)    
    astia sunt un numar extrem de mic fata de ce se (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:40)

    alfa1 [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

    intampla ziua la metrou si in alte locuri, nu va reduce cu nimic numarul infectatilor...
   • -5 (13 voturi)    
    Nu stiu... (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:59)

    SoulRider [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

    ...de ce ai primit atatea minusuri pentru postarea ta logica si de bun simt! La cati covidioti isi dau cu parerea pe-aici nu e de mirare. Ce sa explici unor minti infierbantate de prostie si spirit de fronda din absolut orice motiv?
  • +5 (51 voturi)    
   sa se obisnuiasca oile (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:57)

   spy [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   totalitarism cu pasi mici
   • -6 (34 voturi)    
    Imi place cum o dati unii pe linga (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:51)

    Gigel cu elefantii [utilizator] i-a raspuns lui spy

    Avem virus, se discuta de totalitarism. Ce sa mai intelegi?
    • +9 (23 voturi)    
     să înţelegi că şi măsurile sanitare de (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:14)

     let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

     prevenire pot fi luate în două moduri:
     democratic (ţinând cont de părerea celorlalţi) sau autocratic ("aşa vreau eu că ştiu mai bine")
     • -6 (18 voturi)    
      Lasa, mah, masurile sanitare... (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:48)

      midufi [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

      masurile sanitare nu se pot aplica "democratic", de cand esti si expert in medicina?
    • +10 (10 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:15)

     [anonim] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

    • -2 (14 voturi)    
     avem (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:44)

     spy [utilizator] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

     milioane de virusi de mii de ani, multi chiar in corp si ne sint de folos
   • -1 (31 voturi)    
    la mine pe PROPRIETATE fac petreceri cand vreau (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:01)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui spy

    si cu cine vreau si la orice ora vreau si de cate ori vreau
    • +5 (13 voturi)    
     cu o conditie (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:32)

     srpc [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     zgomotul tau sa nu intre pe proprietatea mea, ca iese urat
    • +2 (14 voturi)    
     Gresesti. (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:50)

     midufi [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     Daca proprietatea ta este un restaurant sau un birt, sau daca gazduiesti 100 de persoane fara masca la o petrecere, asteapta-te la o amenda zdravana.
     Pe buna dreptate.
    • 0 (10 voturi)    
     bun asa (Vineri, 6 noiembrie 2020, 12:46)

     TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     Amenda azi, amenda maine, iti trece tie cheful pana la urma.
    • +1 (9 voturi)    
     Faci daca nu periclitezi (Vineri, 6 noiembrie 2020, 13:27)

     DatatoruldeM [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     Faci petrecere privata dar din momentul ala ii testezi pe toti pe banii tai si ii tii la tine pe proprietate pina la vindecare, tot pe banii tai.
     Nu ii aduni la tine, habar n-ai care e infectat, ei se infecteaza intre ei si le dai drumul pe strada sa infecteze altii.
  • 0 (8 voturi)    
   Din ce data intra in vigoare? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:35)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Adica, din aceasta seara ora 23 sau de maine seara ora 23 sau de luni ora 23?
   • 0 (12 voturi)    
    vouă (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:32)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    în Kiseleff nr. 10 nu vi s-a făcut niciun pic de școlarizare?
    Data HG este data publicării în MO, veorico.
  • +10 (22 voturi)    
   o fi dar, (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:44)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   sare țâfna din virus taman între orele alea.
   Interesant că au oprit activitatea în piețele agroalimentare închise, adică alea modernizate, gen Progresului. În schimb e liber la mall, care este un spațiu închis. Cu alte cuvinte i-au favorizat pe Carrefour, Auchan, Kaufland, în detrimentul micilor producători. Micii producători pot muri de foame?
   • -1 (15 voturi)    
    pai da bre.. (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:37)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    ... dar taranii sunt cei mai iresponsabili si nu respecta nicio regula.. in piata era plin de hodorogi care nu purtau corect masca.
    • +3 (3 voturi)    
     educăi, (Vineri, 6 noiembrie 2020, 17:35)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

     dă-le amenzi. Câte amenzi crezi că au fost date până acum în piețele agroalimentare? Nada. Nicht. Nothing. Poluția locală din fiecare sector a zăcut.
   • +5 (9 voturi)    
    In plus (Vineri, 6 noiembrie 2020, 11:24)

    Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    In plus, daca reduci programul marilor magazine si inchizi si pietele, deja sunt 2 motive pentru care hypermarketurile vor fi si mai alglomerate: program mai scurt + cine isi lua legume si fructe din piata, se va duce la hypermarket.
    Masura inteligenta, tipica pentru guvernul lui Johannis!
  • -5 (17 voturi)    
   ! (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:46)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   La tine in sat, cred ca nu umbla lumea dupa ce inchideti gainile, nu-i asa? E plin in weekend de petreceri si tineri pe care-i doare-n pix de boli si de orice regula...
   • +4 (12 voturi)    
    mai bine.. (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:38)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

    ..taran de la sat, decat taran de oras ca tine :)
 • -15 (53 voturi)    
  Alegerile? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 5:42)

  exis [utilizator]

  Se vor tine, in spatii deschise, in decembrie? Aaaahh...uit, mereu, ca mai periculos decat virusul e Psd-ul! Got it!
  • +13 (53 voturi)    
   așa, să înțelegeți toți (Vineri, 6 noiembrie 2020, 6:21)

   Sorrows [utilizator] i-a raspuns lui exis

   pesede e mai periculos și mai împuțit decât orice virus și trebuie pus cu botul pe labe.
   • +3 (21 voturi)    
    CNSU e PSD? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:16)

    DatatoruldeM [utilizator] i-a raspuns lui Sorrows

    Ce dreac de pesede visati? Ce dezbateti si combateti e un document emis de CNSU, semnat de insusi premierul ORB AN.. Stiam ca e penelist.

    In plus, documentul e scris cu fundul incit daca vrei sa te plimbi spui ca taman se terminara cartofii sau ca te apuca o criza astmatica si n-ai spray.
    • -5 (21 voturi)    
     hehe (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:24)

     transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui DatatoruldeM

     Numai un pesedist se gandeste cum sa ocoleasca legea, qad luatorule.
     Bine, asta pe langa ca se gandeste la #furat si la #mita.

     Psd e covidul Romaniei si trebuie distrus.
    • 0 (8 voturi)    
     măi (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:38)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui DatatoruldeM

     dătătorule de M, e semnat de Primul Ministru, pt. că e obligația lui, fiind și președintele acelei comisii dar, acea comisie e alcătuită din specialiști, cei care propun acele măsuri de combatere a răspândirii SARS-Cov 2.
     Problema e că specialiștii lui pește sunt, printre alții, arafat, rafila, tătaru. L-au avut chiar pe specialistul dr. cercel biocid, cel care susținea că ”Spirtul medicinal nu e bun, ci substanțele pe bază de alcool care sunt biocide”.
     • -3 (5 voturi)    
      Aha (Vineri, 6 noiembrie 2020, 13:32)

      DatatoruldeM [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      Deci primul ministru e doar o marioneta. Iar Johanis care a iesit si a spus despre asta si a sustinut e influentat de pesedisti?

      Sinteti patetici pina unde puteti impinge nonargumentele numai sa va iasa.

      ca si ala de sus care inca nu a ajuns la putere sa bage mina in mita.
      • +1 (1 vot)    
       semnează, (Vineri, 6 noiembrie 2020, 17:44)

       nahir [utilizator] i-a raspuns lui DatatoruldeM

       deci își asumă. Are aceeași vină ca și specialiștii lui pește prăjit. Nu poți să-i separi.
       Trebuia să nu semneze până nu erau niște propuneri logice. Ai școală online dar ții deschise afterschool-urile. Deștept rău. Deci faci școală online, acasă, după care îmbraci copilul și-l duci la afterschool?
       Alta : creșele și afterschool-urile sunt ok să fie deschise. Dar grădinițele, de ce nu? Adică grupa de vârstă 0-3 ani e ok, aia de la 6 ani în sus e ok, dar închizi grupa 3-6 ani. De ce?
       Alta : oprești circulația noaptea. OK, Dar dacă românul are chel de petrecere, învită 10 inși în apartamentul lui și stau ăia toată noaptea la grămadă. Asta e OK, nu?
       Copiază ăștia totul din occident (ce mândru o fi ponta) fără să țină cont că viața socială în România nu e ca cea din vest. Închidem circulația doar pt. că așa au făcut francezii, englezii.
   • -1 (7 voturi)    
    Absolut corect (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:51)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui Sorrows

    Ciuma rosie trebuie sa dispara.
  • +1 (31 voturi)    
   Exact! (Vineri, 6 noiembrie 2020, 6:56)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui exis

   GIO psd este mult mai periculos și are o incidență de 99% în toată țara, față de Covid. 1% sunt membrii bandei de infractori.
   Trebuie organizate alegeri și dacă o să fie un milion de cazuri pe zi.
   • +2 (24 voturi)    
    #tf? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:48)

    eminunat [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

    Ce treaba are psd-ul? acum orice se intampla e vina lor? II detest la fel de mult ca orice roman sanatos la cap, dar pe bune?! In curand o sa aud ca Dragnea a inventat covidul din puscarie :))) ca sa destabilizeze ciuma galbena. Si....sa te duci mata la vot la un milion de cazuri pe zi. Oameni fixisti....
    • 0 (12 voturi)    
     toți (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:43)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui eminunat

     căscații au pus botul la afirmațiile pesedacilor, primadona fiind ciolacu, cum că SARS-Cov 2 nu există, sau că e doar o răceală banală. Unii ca marcel pavel, internat cu SARS-Cov 2, nu recunoșteau nici în acel moment susținând că are o pneumonie (deh, la Conservator o fi studiat și medicina).
     • +1 (5 voturi)    
      Culmea (Vineri, 6 noiembrie 2020, 13:35)

      DatatoruldeM [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      Dupa ce au spus ca nu exista, acum doua zile (da, inainte de campanie) imparteau brichete si pliante. pe pliant scria ca vor eradica Covidul prin masuri energice si in forta... ce ma? dupa ce o instigasi pe weber sa atace amenzile? dupa ce spusesi ca nu exista covid?..
  • +2 (26 voturi)    
   de covid se mai scapa.... (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:31)

   2304 [utilizator] i-a raspuns lui exis

   insa de p$d nu scapam de 30 de ani, asa ca 6 decembrie va fi o zi istorica, sa megem la vot sa punem p$d la lada de gunoi, acolo unde ii este locul
   • +3 (13 voturi)    
    Am inteles, multumesc! (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:54)

    exis [utilizator] i-a raspuns lui 2304

    Eu sunt mai spalat pe creier (aud, de la tineri emancipati cum ca ma uit la Antena 3, desi nici macar nu am tv in casa). Tare sper ca, intr-o zi sa fiu si eu liber in gandire si nespalat pe creier ca tine! #sperantamoareultima (si, cand moare, e sigur de la lingurita de la impartasanie)
   • +7 (9 voturi)    
    vezi să nu... (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:23)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui 2304

    e creditat doar cu câteva procente în spatele pnl deci alegerile nu schimbă mai nimic: tot pnl guvernează ca şi acum doar că certurile din parlament nu vor mai fi între pnl + usr vs psd ci între pnl şi usr, fiecare încercând să îşi atragă sprijinul psd care va deveni arbitru... va fi chiar distractiv ;))
 • -10 (30 voturi)    
  Cum adică (Vineri, 6 noiembrie 2020, 7:09)

  sysrq [utilizator]

  Sunt interzise și petrecerile din locuințele personale? Asta nu se poate! Sâmbătă mergem la petrecere, sper că vecinii sunt ok. Nu-i bai, îl ducem la 8 și-l luăm a doua zi. O singură dată împlinește copilul 12 ani, așa că să ne lese! Hehe!
  • +6 (22 voturi)    
   Pai eu (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:11)

   1anonim [utilizator] i-a raspuns lui sysrq

   Am miercuri aniversarea pisicii. Ce fac, suspend invitatiile?
   • +2 (6 voturi)    
    nu, le laşi să se destrabăleze pe acoperiş (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:24)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

    .
  • +4 (16 voturi)    
   ashaaa (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:52)

   festina [utilizator] i-a raspuns lui sysrq

   sa speram ca vecinii sunt ok ! Sau nu ? Si copilul o data implineste 12 ani ,13 ani ,14 ani etc , si cainele Grivei trebuie sarbatorit
  • +5 (15 voturi)    
   forţele de represiune nu au dreptul constituţional (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:27)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui sysrq

   de a viola un spaţiu privat fără mandat. dacă o fac sunt buni de plată despăgubiri iar cu un avocat bun obţi să nu plătească bietul contribuabil despăgubirile ci chiar violatorii de domiciliu implicaţi precum şi cei ce au dat ordinul. din propriul lor buzunar !
  • +1 (13 voturi)    
   am fost sarcastic,si-mi pare rau (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:58)

   festina [utilizator] i-a raspuns lui sysrq

   dar asta pt ca mi s-a intamplat aceeasi poveste : acum 3 saptamani fetita mea implinea 15 ani . Bineinteles ,dorea sa-si serbeze ziua "doar" cu vreo 6 prietene.Zicea ca familiile lor se protejeaza,sunt oameni responsabili ,nu covidioti , ca totu' o sa fie ok . Eu nu si nu ,ea da si da . Cand a vazut ca nu cedez,m-a facut in toate felurile (ca ma"uraste" ,ca sunt nebun ,ca o data in viata ei implineste 15 ani). M-a "urat" inca 2 zile dupa aia cand ,ce sa vezi , una dintre potentialele invitate s-a imbolnavit de Covid (impreuna cu toata familia ei "sigura" ) si inca simptomatic (febra,oboseala,tuse) . In mod sigur era deja bolnava cu 2 zile inainte si poate ar fi transmis boala. Ei ,cum m-as fi simtit fata de ceilalti invitati (cu familiile lor cu tot , in care unii stau cu bunicii in casa) sa stiu ca sunt "raspunzator" de alte imbolnaviri ? Si-ar fi amintit toata viata de "petrecerea" de 15 ani a fiicei mele si asta nu la modul "placut". Ce vreau sa spun este ca e dureros sa refuzi unui copil o aniversare ,dar e o ruleta ruseasca ce nu merita a fi jucata. Asa ca hai mai bine sa ne gandim de doua ori cand invitam sau suntem invitati . Ocazii vor mai fi cu siguranta. Sanatate !
 • +7 (25 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Vineri, 6 noiembrie 2020, 7:44)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  prin gramada de localitati au fost modificate pietele alimentare, de la genul complet deschis, cu mesele in aer liber la varianta cu incinte inchise, pe explicatii de modernism, igiena, imbunatatiri evidente, lauda electorala, etc, etc ... acuma le inchidem, ca sunt generatoare de infectie prin aglomerare ... asadar, CAND A LUCRAT INCOMPETENTA DIN CAPU' DECIDENTULUI, cand s-a facut schimbarea sau acuma, cu pandemia...??? sau dumnealor au intotdeauna dreptate, chiar daca le iese prost ...???
  • +1 (15 voturi)    
   Da (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:16)

   1anonim [utilizator] i-a raspuns lui nu conteaza cine zice

   Au gresit grav cand au inchis pietele, si nu s-au gandit ca o sa vina pandemii jdemii; si au mai gandit gresit ca nu au gandit sa inchida pietele cu sisteme antiatomice, pai ce o sa facem cand vor cadea ghiulelele luminoase, nu mai mergem la piata? jos pesede.. pardon, jos orban.. pardon.. jos...?
   • +7 (7 voturi)    
    tâmpenia cea mai mare este că vara pe (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:31)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

    caniculă atmosfera din pieţele închise e sufocantă căci s-au zgârcit la aer condiţionat prea costisitor pt. un volum imens de aer...
 • +14 (36 voturi)    
  Bai, suntem nebuni? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 7:58)

  Joro [utilizator]

  Cum adica sa inchizi pietele? Dar lanturile multinationale de retail ce cusur au? Acum vor si profitul amaratilor care abia isi duceau zilele chinuindu-se in piete?!!!! Bravo baieti, o noua dovada ca nu sunteti decat niste presuri in fata intereselor straine! De tinut minte la alegeri!
  • +3 (25 voturi)    
   iar multinationalele? sunteti pui de ciolaci? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:34)

   Dogul [utilizator] i-a raspuns lui Joro

   Cei ce detin multinationalele de care vorbesti sunt amendati, daca nu asigura masuri de protectie in spatiile lor. Dar la piata Crangasi cine sa fie amendat, administratia pietelor, care apartine statului? Aia care nu respecta nicio norma? Vorbesti ca sa te afli-n treaba
   • +2 (18 voturi)    
    Mai, dar ce sariti (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:39)

    Joro [utilizator] i-a raspuns lui Dogul

    cum se pomeneste de multinationale! :) Sunt Dumnezeul vostru, este? Ele nu gresesc, nu fac evaziune fiscala, sunt un etalon de corectitudine. Este? :) Bravo, mai netedule!
   • +4 (12 voturi)    
    esti fan multinaţionale ? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:34)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Dogul

    alea care îşi exportă tot profitul obţinut aici şi nu plătesc neam impozit?
    care ne umplu de produse alimentare de import în timp ce producătorii noştri rămân cu marfa nevândută?
    mai du-te de aici cu părerile tale...
  • +2 (16 voturi)    
   adica asa (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:55)

   fl0rin [utilizator] i-a raspuns lui Joro

   Pietele trebuiau inchise de mult, si definitiv. Au fost intotdeauna, independent de pandemie, un focar de infectie. Iar profitul din piete il scot niste "amarati" mai bronzati de felul lor.
   • -2 (14 voturi)    
    Esti rasist, prietene? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:33)

    Joro [utilizator] i-a raspuns lui fl0rin

    Pai si cu progresismul vietii cum ramane? :)
    • +1 (7 voturi)    
     sigur nu ma confunzi? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 13:34)

     fl0rin [utilizator] i-a raspuns lui Joro

     Am avut un papagal, dar a trecut foarte mult timp de atunci. Si nici nu vorbea. Tu in schimb pare ca ai invatat cateva cuvinte, rasism, progresism. Habar n-ai ce inseama si daca e sau nu vreo legatura intre ele, dar iti place cum suna si le repeti.
   • +1 (15 voturi)    
    pai (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:34)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui fl0rin

    nu zici mata bine,bibicule?ce pana noastra atatia pietari si tarani,ia nene de la mall unde-i mai curat si mai uscat.unde profitul i-l iau niste bronzati mai bogati...
    duh,traiasca logica si spiritul ei,ca de gandire au inceput sa moara multi!
    • -3 (9 voturi)    
     zic bine mitzo (Vineri, 6 noiembrie 2020, 13:32)

     fl0rin [utilizator] i-a raspuns lui Point

     da meseriaso, asa e. prefer un mediu curat si uscat in locul unuia infect, unde nu am nici cea mai mica garantie asupra a ceea ce cumpar, unde nu exista reguli. dar romanul cu igiena nu prea s-au intalnit de-a lungul istoriei. poate ar trebui sa impartim in doua odata mizeria asta de tara, facem o parte cu mall-uri, multinationale si autostrazi pentru astia batuti in cap ca mine, si una cu piete, biserici cu cadavre pt pupat la intrare, manele cat cuprinde, seminte, si toate alelalte bunatati din evul mediu. pe urma ne alegem fiecare unde vrem sa stam.
 • +6 (8 voturi)    
  documentul? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:01)

  AM1981 [utilizator]

  pana la urma acel document din link e oficial sau nu?
  pe site-ul stirioficiale.ro nu apare. nici pe alte site-uri ale IGSU, CNSU, etc.
  • -2 (8 voturi)    
   documentul (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:40)

   balamuc6480 [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

   Este un fake, atâta timp cât nu apare oficial nicăieri.
  • +2 (2 voturi)    
   Nu e oficial, e propunere. (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:20)

   traianw [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

   .
 • +3 (15 voturi)    
  Alegeri libere (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:21)

  Zagura [utilizator]

  Restricții draconice exact din ziua începerii campaniei electorale. Se pare că alegerile din 1946 au fost democratice față de cele care urmează de sfântul Nicolae.
 • +4 (8 voturi)    
  Păi și care e explicația pentru toate astea? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:32)

  Traian2015 [utilizator]

  Se pare că Intr adevăr virusul plutește în aer in spațiile închise. Înțeleg că plutește cel puțin 2 ore. Așa explică de ce Germania recomandă aerisirea frecventa a încăperilor. Se pare că multe transmisii se fac pe fondul consumului de alcool când persoanele devin dezinhibate și când normele obișnuite de igienă sunt încălcate. Se pare că boala poate fi luată trecând pe lângă cineva pe stradă, sau de ce mască tot timpul?!
 • -4 (12 voturi)    
  este greu de aplicat (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:38)

  sandu47 [utilizator]

  Da, va fi foarte greu de aplicat, cu toate ca acestea constituie un minim de masuri(restrictii) din ce trebuiau luate(conform declaratiilor specialistilor). Cu o masmedia care are grija sa mearga la limita acceptabilitatii, conform normelor CNA, cu grupuri mari de persoane care zbiara peste tot ca totul este "fakenews", cu educatia sanitara si civica care o avem ca mostenire (si mai sunt multe!), va fi foarte greu de realizat ceva care sa ne salveze. Luati inregistrarea(daca va exista pe site) emisiunii de la ora 21 de la televiziunea nationala si ve-ti vedea cu durere cum participa tv-urile la informarea corecta a romanilor(si aceasta nu-i comerciala!). Nu va luati dupa modul de exprimare al participantilor fiindca asta ar acoperi adevaratul scop al unor astfel de actiuni. Jalnic. Nici un respect fata de institutiile statului, fata de cei alesi sa ne conduca, fata de noi, cetatenii, ...... !!!
  • +7 (7 voturi)    
   măi nea sandu47... (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:40)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui sandu47

   respectul se câştigă prin comportament, nu se impune prin lege.
 • +3 (15 voturi)    
  fikusz și mandolina lui (Vineri, 6 noiembrie 2020, 8:49)

  di livio [utilizator]

  și cnsu-ii secreți, tot secreți...tră să respectăm deciziile unor cașchetari secreți, ca-n North Korea, jo napot kivanok...Lucovid, care-i diferența între o piață închisă și Mega Image?...dacă închizi piețele închide și Kaufland, Profi, etc, altfel îi discriminare...deci țăranii nu mai pot să vîndă marfa, da Lidl poate, ăștia aduc tot din import...sprijinim producătoru român, pe față, nu ne ascundem...Lucovid, producătoru român îți dedică multă plăcuță suedeză, ca la pesedaci, aceași mizerie
  • -2 (8 voturi)    
   hehe (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:28)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui di livio

   Jo nopot, livake!
   Jo nopot, pesede.
  • +4 (4 voturi)    
   nu stiu engleza astia (Vineri, 6 noiembrie 2020, 11:13)

   TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui di livio

   Super-market = Super piata
   De la neamt nu ma mai astept la nimic bun
 • +2 (10 voturi)    
  FAKE...DOCUMENT.... (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:10)

  acasa1284285656193 [utilizator]

  SIGUR ESTE CEVA IN NEREGULA CU ACEST DOCUMENT DEOARECE STEMA DIN ANTET ESTE CEA VECHE (VULTURUL NU ARE COROANA SUVERANITATII !)...ESTE O MINCIUNA IN FALSH,CUM SPUNEA RAPOSATA !!
 • -3 (13 voturi)    
  Raspandirea in Romania a avut 2 factori (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:40)

  mircea112 [utilizator]

  1) Copii in scoli, copii nu stau dupa pepsi-glass, copii nu pastreaza distantarea. Si este bine ca s-au inchis scolile.

  2) Pensionarii, ei nu pot purta masca, majoritatea nu cred in covid, majoritatea nu dau doi lei pe ceilalti, lor li se cuvine tot, pensionarii stau in grupuri si sunt atrasi de cozi si aglomeratii. Ei se plimba toata ziua, ba in parc, ba in mijloacele de transport, in piete, sunt peste tot. Si aici ar mai trebuii sa intervina guvernul.
 • +1 (11 voturi)    
  Document incomplet (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:42)

  traianw [utilizator]

  Lipseste interdictia de a respira. Doar asa vom fi siguri ca nu mai inhalam virusul.
 • +2 (16 voturi)    
  Drepturi fundamentale incalcate (Vineri, 6 noiembrie 2020, 9:51)

  strutul [utilizator]

  Nu e nimeni sa conteste incalcarea drepturilor fundamentale (ex: ingradirea libertatii de miscare).
  Guvernul poate inchida operatorii economicii, dar drepturile fundamentale sunt garantate de Constitutie.
  • 0 (10 voturi)    
   Îți țin pumnii! (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:55)

   Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui strutul

   Si pentru la tribunal! Si pentru la CEDO.
 • +5 (17 voturi)    
  Alegeri (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:11)

  jolian [utilizator]

  Mai bine permiteau doar deplasarea in perioada 6 Decembrie intre orele 7 si 21 si doar pentru a vota PNL ca asta-i tot ce-i intereseaza sa conduca Romania in continuare indiferent daca va fi doar o ruina indatorata pana la ultima palma de pamant si ultimul om.
  • -5 (9 voturi)    
   De unde stii tu? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 10:56)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui jolian

   Ti-au spus de la pesede ?
 • -5 (9 voturi)    
  De ce 23? (Vineri, 6 noiembrie 2020, 11:00)

  raz_ [utilizator]

  Nu inteleg de ce ora 23? La 23 toti petrecaretii si-au facut deja de cap suficient. 21 era o ora mult mai ok.
 • -1 (15 voturi)    
  Ma uit la comentarii.. (Vineri, 6 noiembrie 2020, 11:06)

  SoulRider [utilizator]

  ...si inteleg de ce am ajuns in aceasta fundatura tragica ca popor. E plin de covidioti, de exponenti ai urii fara sens fata de orice, de sfertodocti lipsiti de cel mai elementar bun simt! Mai jigodiilor, din cauza voastra am ajuns aici, pentru ca nu sunteti capabili de empatie fata de cei care sufera, pentru ca doare'n pix in funciara voastra rautate de cei care se luota sa faca ceva pentru a nu ne scufunda de tot! Ati umplut de venin tot mediul virtual si e deajuns sa te uiti pe strada ca sa iti dai seama cat de multi dintre voi sfideaza pe toti, incalca regulile, isi bat joc de toti cei care au inteles ce pericol ne paste. Sa va ia dracu de nenorociti!
  • 0 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 6 noiembrie 2020, 12:18)

   [anonim] i-a raspuns lui SoulRider

   • -1 (7 voturi)    
    Ce logica ai! (Vineri, 6 noiembrie 2020, 14:56)

    SoulRider [utilizator] i-a raspuns lui

    Covidiot pur-sange! Ramane cum am stabilit!
 • +3 (7 voturi)    
  Poti sa crezi.... (Vineri, 6 noiembrie 2020, 11:26)

  Mascalzone [utilizator]

  ca astia vor sa inchida pietele ?
  Doar idiotii ajung sa decida in Romania ?
  Joianna vrea sa inchida valea ?
 • +1 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 6 noiembrie 2020, 11:55)

  [anonim]

  • +1 (5 voturi)    
   pnl-ul (Vineri, 6 noiembrie 2020, 12:56)

   festina [utilizator] i-a raspuns lui

   i-a tinut in casa si pe francezi,englezi,italieni,americani,spanioli etc ?
   Nu ca as fi foarte incantat de pnl .Ba din contra, pe mine m-au "pierdut" cu lipsa de reactie la criza sanitara , ca le e frica de masuri mai dure (dar de scurta durata) ,fiind cu ochii numai pe alegeri. Dar tre' sa fiti chiar masochist sa votati cu psd . Nu incercati si altceva ,usr de exemplu ?
  • 0 (6 voturi)    
   E clar... (Vineri, 6 noiembrie 2020, 14:58)

   SoulRider [utilizator] i-a raspuns lui

   ...nu esti un om oarecare. Straduinta pe care o depui sa te afirmi ca un covidiot de frunte, e mai presus de orice indoiala!
 • +5 (7 voturi)    
  Pietele agroalimentare sa ramana deschise (Vineri, 6 noiembrie 2020, 13:25)

  Alexyz [utilizator]

  Pentru imunitate avem nevoie de fructe si legume proaspete de la producatorii romani!
  Mai ganditi-va inainte de a inchide pietele!!!
  De preferat respectarea distantei si purtarea mastii decat inchiderea pietelor de fructe si legume!!!
  • 0 (2 voturi)    
   Un control riguros în piețe. (Vineri, 6 noiembrie 2020, 17:01)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Alexyz

   Cine vinde în condiții neigienice,nu-i producător,nu poartă mască,nu are sticluță cu dezinfectant,să nu fie lăsat în piață.Cred-căî în primul rând trebuie pedeposiți șefii piațelor pentru nereguli,pentru-că la început ,în piețe era respectat regulamentul de prevenție,dar,ușor,ușor au început unii indivizi să nu mai respecte și să-i îndemne și pe ceilalți.Unii comercianți fumează în spațiul pieței și se comportă necivilizat ,de ce nu sunt scoși din piețe.,ca să nu sufere toți acum?
 • +4 (6 voturi)    
  Pitele sa ramana deschise! (Vineri, 6 noiembrie 2020, 13:29)

  Alexyz [utilizator]

  Avem nevoie de fructe si legume romanesti!
  Lasati pietele deschise!
  • 0 (0 voturi)    
   am inteles ca pietele (Vineri, 6 noiembrie 2020, 23:10)

   festina [utilizator] i-a raspuns lui Alexyz

   raman deschise (cele in aer liber) . Problema e ca iarna nu prea sunt legume si fructe romanesti.Ceapa si gogosari din Olanda,rosii din Turcia, mere din Polonia ,cartofi din Belgia . Numai banane din Romania mai gasesti :) . Asta e trist ...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by