Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, se află în autoizolare şi va face un test Covid-19, după ce s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care a fost confirmat ca infectat cu SARS-CoV-2, informează Ambasada SUA.

HotNews.roFoto: Hotnews

„După întâlnirea pe care ambasadorul Zuckerman a avut-o ieri cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ni s-a adus la cunoştinţă faptul că rezultatul testului Covid-19 al ministrului Bode a fost pozitiv”, se arată într-un mesaj al misiunii diplomatice, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, conform normelor în vigoare, „ambasadorul Zuckerman nu este considerat caz de contact direct”.

„Din dorinţa de a fi foarte prudent, ambasadorul Zuckerman nu va participa personal la întrevederi până la momentul la care va fi testat pentru prezenţa coronavirusului, în acest sfârşit de săptămână. Ambasadorul nu prezintă simptome Covid-19, iar starea sănătăţii sale este una bună”, mai precizează reprezentanţii Ambasadei SUA.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a fost testat pozitiv la SARS-CoV-2 şi s-a izolat la domiciliu, potrivit unui anunţ postat pe pagina sa de Facebook, miercuri seară.