​Doi bărbați au agresat, joi, un polițist, șeful de post din Barcani, județul Covasna, unde fuseseră citați pentru soluționarea unei petiții. Alungați cu spray lacrimogen, agresorii au împușcat apoi alți doi polițiști care au mers după ei acasă, cu mandate de aducere.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Poliției Române, joi dimineață, doi bărbați în vârstă de 20, respectiv 52 de ani, ar fi agresat fizic un polițist, în fața sediului Postului de Poliție Barcani. Cei doi bărbați fuseseră citați la sediul Postului de Poliție Barcani pentru soluționarea unei petiții.

Conform IGPR, ei au devenit reclacitranți și l-ar fi tras de uniformă pe șeful de post, moment în care unul dintre ei l-ar fi lovit cu pumnul pe polițist. Doi polițiști au intervenit în sprijinul colegului agresat, folosind spray iritant-lacrimogen asupra celor doi bărbați, care au fugit de la fața locului.

Ulterior, în jurul orei 16.00, în timp ce polițiștii puneau în executare un mandat de aducere, emis pe numele unuia dintre cei doi bărbați, aflându-se la locuința acestuia, bărbatul ar fi luat un pistol și ar fi tras cu acesta, rănind doi agenți de poliție, la picioare.

Cei doi bărbați au fost imobilizați de polițiști, fiind duși la sediul Poliției Orașului Întorsura Buzăului, pentru audieri. Ulterior, ei au fost duși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului.

Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția Control Intern și S.I.A.S., ambele din cadrul I.G.P.R., cu privire la modul de organizare și desfășurare a misiunii, a mai anunțat IGPR.