Rule of law conditionality mechanism: We have a deal! press conference to follow at 12.00- to ask questions connect via Webex: https://t.co/5BQgfBr0df.
— CONT Committee Press (@EP_BudgControl) November 5, 2020
password: ruleoflaw
“Pentru noi a fost crucial ca beneficiarii finali să nu fie pedepsiți pentru acțiunile incorecte ale guvernelor lor și ca ei să continue să primească fondurile care le-au fost promise și pe care contează, chiar dacă este declanșat mecanismul de condiționalitate. Putem afirma cu mândrie că am realizat un sistem puternic care garantează protejarea lor”, a afirmat și coraportorul Eider Gardiazabal Rubial (S&D, Spania), citat într-un comunicat al PE.
Concret, Comisia, după ce a stabilit existența unei încălcări de către un stat membru, va propune declanșarea mecanismului de condiționalitate iar Consiliul (care reprezintă statele membre) va avea la dispoziție o lună pentru a dispune măsuri de sancționare, cu majoritate calificată.
si mai ales,nu credeti ca asta poate fi folosita ca un levier in negocierile inter sate?ex cota obligatorie de migranti cu care ne blagosloveste merkeloglu
ne faci cum zice neamtu,pac iti mai ia din bani...
dvs vorbiti de sue de parca ue o duce exceptional,realitatea insa ne da cu paru-n cap.
brexitul a aratat clar cine face legea si in ce termeni.
specialistii ue nu au fost in stare sa negocieze nimic,nici macar pescuitul...iiiinsa tot ei incearca sa impuna orice viseaza ei noaptea,piticilor din gradinita ue
Nu stii apriori nimic. Da' de-aia ti-a dat Dumnezeu minte, s-o folosesti. Dac-ai folosi-o, ai vedea si matale ca Romania, de cand e membra UE, se dezvolta semnificativ mai bine decat inainte, cu toate hopurile si scrasnelile cauzate de cultura idioata a lipsei de responsabilitate si implicare individuala indusa de comunisti, care inca persista intr-o buna parte a populatiei.
Nu e vorba de negocieri intre state. Statele oricum isi platesc taxele la UE, dupa care UE imparte. Statele au un cuvant de zis in privinta criteriilor de imparteala, dupa aia imparteala e in cea mai mare masura dictata de criterii, nu de cine cui vrea sa dea bani.
Brexitul a fost un lucru bun pt. UE, mai putin pentru UK. UK a fost permanent, printre statele occidentale, copilul razgaiat si cu pretentii. Era intr-adevar contributor net la bugetul UE, cum sunt toate statele occidentale, dar in acelasi timp negocia la sange avantaje care coroborat cu politica interna acopereau cu varf si indesat contributia lor la bugetul UE, in detrimentul altor state. Pe partea de sustinere si dezvoltare institutionala a UE, implicarea UK a fost tot timpul asa, mai de pe margine. Mai mare e implicarea pe partea asta a Elvetiei, care nici macar nu-i membru UE, ba chiar a decis sa nu fie nici macar parte a pietei comune europene.
Specialistii UE negociaza tot, pana la urma. Doar ca n-o fac pe repede inainte si de mantuiala. Nici nu cedeaza la presiune.
OLAF a deschis,doar în perioada 2014-2018, 66 de investigații privind posibile fraude în care e implicată România, fiind de departe pe primul lor în UE din acest punct de vedere
E de verificat în ce fel de surse se află povești de adormit copiii. Și mers mai în profunzime, căutat la rădăcină, nu doar înghițit pe nemestecate materiale făcute de diverse entități obscure și distribuite fără discernământ doar pentru că punctele sensibile au fost atinse de acei maeștri ai manipulării.
E o vorba veche romaneasca, care zica ca fara foc nu iese fum, si ca omul bun se cunoaste la fel ca pomul bun - dupa roada. Si inca una care-i aplicabila: unde-i lege nu-i tocmeala. Da' vorbele vechi si intelepte le ignora sau nici macar nu le stie multa lume. Doar in mintea intunecata si sucita a unora care refuza sa aplice logica un acord de conditionare a fondurilor de aplicarea legii poate sa fie o manevra mafioata a cine stie caror organizatii oculte, fie ca-s ele corporatii sau guverne malefice ale statelor occidentale.
Doar ca nu e de ajuns. In functie de contextul local, fortele astea anti-UE si anti-democratie sunt sustinute cat se poate de organizat si eficient, si propagandistic si financiar, chiar daca discret si subtil, de catre Rusia. Regimul lu' putin trebuie semnificativ mai serios pus la colt, daca se vrea ca atacurile la democratie in UE sa se reduca.
O alta regula UE, este cea a dreptului de veto, care va fi utilizata de ungaria si polonia. Vrei sa spui ca tocmai inviti afara din UE statele care vocifereaza cand se aplica si regula asta? Anunt-o si pe merkel.
Puțină informare înainte de a comenta ar evita astfel de accidente când cineva ”face” împotriva vântului.
Idee buna dar care se va ineficientiza prin birocratie, singura ei utilitate fiind ca mai papa din banii publici pentru niste oameni care nu fac nimic.
Eu as spune ca este un stat in care toti cetatenii sunt egali in fata legilor.
Legile sunt votate de Parlament.
Parlamentul este ales prin vot universal, democratic.
Dar asta nu are nicio legatura cu "valorile noastre" la care textul face referire. Caci "valorile noastre" este ceva foarte fluid, care se schimba dupa cum bate vantul "progresismului" prin Bruxelles. Promovarea cu obstinatie a ideologiei de gen si a homosexualitatii nu era una dintre "valorile noastre" atunci cand Polonia, de exemplu, a aderat la UE. Ea a fost adaugata in pachet pe la spate, fara nicio discutie deschisa in Uniune.
Unele state au aprobat casatoria intre persoane de acelasi sex prin referendum. Foarte bine, respectam, sa fie la ei! Dar atunci de ce altor state li se impune acest lucru prin metode administrative si chichite legislative si li se conditioneaza accesul la fonduri europene de acceptarea unor anormalitati pe care nu si le doresc, cel putin nu inca?
Acest imperialism cultural practicat de UE si, in curand, si de SUA nu suna a bine deloc si risca sa fie punctul slab al occidentulu in care vor lovi fara incetare Rusia si China.
Pluralismul politic,
Respectarea principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat,
Independenta Justitiei.
Dacă toți cetățenii sunt egali în fața legii, ce caută decizii ale autorității de stat pentru a declara diverse orașe ca fiind ”fără homosexuali”? Și cum de un guvern al unui stat bazat pe principiul egalității cetățenilor în fața legii permite astfel de decizii la nivel local? O astfel de contradicție ridică probleme din punctul de vedere al principiului statului de drept. Deci nu e vorba de ”promovarea homosexualității”, ceea ce ar fi absurd. Nu a încercat nimeni să convingă un hetero să devină gay, e vorba doar de a înceta să-i mai tratăm pe acești oameni, care s-au născut altfel decât noi, ca și cum n-ar trebui să mai existe.
Nu în ultimul rând, vă reamintesc că în 2017, problemele care au dus la declanșarea procedurii privind încălcarea statului de drept împotriva Poloniei se refereau la măsurile guvernamentale abuzive care au făcut harcea-parcea Curtea lor constituțională, pentru a o controla evident, împreună cu alte măsuri care au afectat independența sistemului judiciar. Același lucru în Ungaria, pe lângă probleme legate de corupție și libertatea de exprimare (subjugarea mass-media de către Orban).
Aceeasi finantatori sunt in spatele BLM, a ecologismului extrem, etc Totul pentru a pescui voturi si fraieri care cred ca daramand o statuie ii face liberi sau ca o masina electrica nu polueaza.
O sa fii foarte multumit.
Dacă nu introduce în școlii educație sexuală se numește ca nu respectă statul de drept?
Cât despre educația sexuală în școli, nu e deloc impusă de UE. Din păcate aș zice. Dacă am avea educație sexuală probabil n-am mai fi țara cu cele mai multe minore gravide și ar scădea și numărul de abuzuri sexuale asupra minorilor. Faptul că nu vorbim despre un subiect nu înseamnă că problemele în jurul lui dispar. DImpotrivă, în obscuritate se dezvoltă cele mai teribile manifestări și fenomene.
In fapt, ce vrea UE si ONG-urile este ca sa se faca educatie de gen, nu educatie sexuala.
CUM sa te conduca cineva pe care nu l-ai ales ???
Oricum UE ne da cu o mana si ne i-a cu 10 dupa parerea mea si o sa dezvolt imediat ce vreau sa zic daca ne mai taie si fondurile Europene ma intreb daca mai merita sa fim in UE?
De ce zic ca ne ia mult mai mult decat ofera:
Gazul il platesti la Eon(firma straina, Germana)
Curentul il platesti la Enel (firma straina, Italiana)
Apa o platesti la ApaNova (firma straina care apartine de Veolia, firma Franceza)
Telefonul il platesti la Telekom, Orange, Vodafone
(adica Greci,Francezi si Englezi)
Cumparaturile ti le faci 99.99% la straini adica Lidl, Penny, Kaufland, Karrefour,Mega Image,Auchan, Metro etc) sunt toate straine doar ABC-ruile de la coltul blocului sunt ale noastre.
Motorina si Benzina o bagi de la OMW-Petrom (Austieci) , Rompetrol ( Kazaci) sau Lukoil ( Rusi)
Cumparaturile pt casa ti le faci la Jysk, IKEA, Hornbach etc toate straine ( exceptie Dedeman...)
Plus ca suntem muncitori la straini IN TARA NOASTRA daca intelegeti ce vreau sa spun...Continental, Michelin, Dacia, Ford ETC sunt companii straine...
si exemplele pot continua aproape la infinit....
Ce vreau sa spun prin aceste exemple e ca UE ne "mulge" mult mai tare decat ne da, deoarece aceste companii platesc aici salarii mici iar profitul il exporta tot in tara mama, de unde e firma...
spre exemplu IKEA , profitul de 20 milioane de euro facut anul trecut a plecat in Suedia... bani de la cumparatorul Roman, deci banii nostrii...
Nu spun ca nu e legal, spun doar ca dam de 10 ori cat luam de la UE!!!
Altfel spus, co-legislatorii sunt Consiliul (care reunește guvernele) și Parlamentul, votat direct de toți cetățenii europeni.
În niciun stat cetățenii nu votează direct pentru președintele Senatului sau pentru prim-ministru, alegerea acestora făcându-se ulterior de către cei care au câștigat alegerile parlamentare și în funcție de rezultatul acestora.
Fără apartenența la UE am fi fost în situația Moldovei sau Ucrainei, sunteți sigur că asta era de dorit? Eventual cu oligarhi locali care să gestioneze totul, la prețuri mari pentru servicii mizerabile.
Mi-ar fi plăcut și mie să avem mai multe companii românești care să gestioneze resursele și utilitățile, dar numai un mediu socio-economic sănătos, garantat de un stat de drept funcțional, permite dezvoltarea de companii CAPABILE să asigure o astfel de misiune la un nivel de calitate și preț acceptabile. Or, România a fost privată de acest privilegiu în ultimele decenii. Abia în ultima perioadă au început să se consolideze companii românești serioase, capabile să facă față concurenței străine prin calitatea pe care o oferă. Haideți să le dăm o șansă în continuare, asigurând un stat funcțional care lucrează pe baza legii.
Cât privește beneficiul strict material al apartenenței la UE, vă invit să vă uitați pe statistici serioase, care arată în mod EVIDENT că balanța este net pozitivă pentru noi.
Alege USR+-, o sa le vezi si mandria (pride) pe strazi, cand iesi cu copiii, pana o sa te saturi (se pare ca mai e loc)
Asta e esenta, imbracata in tot felul de prostii nejustificate.
Exista reglementari clare si acorduri bilaterale cu majoritatea tarilor privind repatrierea profitului si evitarea dublei impozitari. Exista si o preocupare masiva a UE privind fiscalizarea profiturilor realizate in UE. Romania singura, de capu' ei, ar fi neputincioasa in fata marilor concerne internationale, din punctul asta de vedere, avand tinand cont de faptul ca unele corporatii au buget anual comparabil sau mai mare cel al guvernului Romaniei.
Pe logica matale si guvernul Romaniei, oricare ar fi el, e o institutie profund nedemocratica - nimeni din guvern nu-i ales, tot sunt numiti. Si in cazul guvernului Romaniei si in cazul organismelor executive ale UE functioneaza acelasi mecanism: oamenii care ocupa functii in respectivele organizatii sunt numiti de oameni alesi, si inainte sa-si ia in primire functia depun un juramant.
Ca matale nu esti in stare sa te duci sa cumperi din piata sau de la cumparatori locali nu e vina Lidl, Laufland, Auchan sau a altora. Hornbach aduce tot ce poate local, doar ca atat de desteapta e productia noastra locala ca nu prea are ce mare lucru sa aduca, pe anumite sectoare. Ai vrea sa te duci pana-n Austria sau Germania sa-ti cumperi bormasina, cand ai nevoie? Sau pana-n China dupa un tricou?
Pe aceeasi logica, milioane de romani muncesc in strainatate, si si-au lasat copiii acasa cu bunicii sau cu unul dintre soti. N-ar fi mai destept ca firmele la care muncesc respectivii romani in strainatate sa vina si sa faca afaceri in Romania, ca familiile sa fie laolalta?