​Premierul Ludovic Orban și omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, au semnat marți, la Tel Aviv, "Protocolul de amendare a Convenţiei între Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit". În cadrul întâlnirii dintre cei doi au fost discutate și aspecte de pe ordinea de zi a reuniunii interguvernamentale româno-israeliene, care ar urma să aibă loc la jumătatea anului viitor.

Ludovic Orban si Benjamin NetanyahuFoto: Guvern

Reamintim că Ludovic Orban efectuează, marţi şi miercuri, o vizită în Statul Israel şi în Palestina, alături de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Premierul Ludovic Orban a declarat, în cadrul unor declaraţii comune alături de prim-ministrul Netanyahu, că interesul reciproc al României şi Statului Israel este să extindă şi să aprofundeze dialogul comun în diferite domenii de interes. Premierul român a mai spus că vor fi căutate modalităţi de consolidare a dialogului politic deja consistent şi extins, pe lângă sectorul sănătăţii, din dorinţa de a dezvolta relaţiile economice şi de a întări cooperarea în domeniul apărării şi al securităţii.

De altfel, anul viitor ar urma să aibă loc o reuniune interguvernamentală româno-israeliene, care ar urma să se desfăşoare la jumătatea anului viitor. Orban a spus că "vom fi foarte fericiţi să găzduim această întâlnire foarte importantă a celor două guverne, care sunt sigur că va da rezultate concrete".

În acest sens, în urmă cu o lună a fost înființat și un grup de lucru economic româno-israelian, pe diferite sectoare: agricultură, sănătate, tehnologie.

Premierul a spus că dorește să sublinieze oportunitatea de a dezvolta parteneriatul pentru tehnologiile inovative antreprenoriale. "Salut interesul pentru proiecte comune în sectorul energetic", a mai spus Orban.