Președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Anunțul vine după ce autoritățile au raportat marți un număr record de cazuri de îmbolnăviri și decese înregistrate în România, în ultimele 24 de ore, din cauza noului coronavirus. Aproape 8.000 de noi cazuri au fost confirmate, în timp ce 120 de persoane și-au pierdut viața.

În același timp, înaintea conferinței de presă, președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de evaluare și de prezentare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19, care va începe la ora 15.00.

La discuțiile cu șeful statului participă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful SDU, Raed Arafat, precum și alți specialiști în domeniul medical. Este vorba de general dr. Ionel Paul Oprea, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății; dr. Andreea Moldovan, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov; dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.