Premierul Ludovic Orban va efectua o vizită oficială în Statul Israel și în Palestina, în perioada 3-4 noiembrie 2020. Premierul va fi însoţit de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă, informează Guvernul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ludovic Orban va avea convorbiri oficiale cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, cei doi oficiali urmând a semna, în marja întrevederii, și Protocolul de modificare a Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Ierusalim, la 15 iunie 1997.

În cadrul vizitei în Israel, Ludovic Orban va mai avea întâlniri cu președintele Reuven Rivlin, prim-ministrul supleant și ministru al apărării, Benjamin Gantz, ministrul afacerilor externe, Gabriel Ashkenazi, precum și cu Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.

Principalul subiect al discuțiilor cu oficialii israelieni îl va reprezenta stadiul relațiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe domeniile politic, economic și securitar, precum și pe modul prin care acestea ar putea fi extinse, aprofundate și diversificate în beneficiul României și Israelului. Totodată, oficialii vor trece în revistă evoluțiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

La Ramallah, Prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere cu omologul palestinian, Mohammad Shtayyeh.

Discuțiile vor viza, în principal, stadiul relațiilor bilaterale româno-palestiniene, cu accent pe modalități de consolidare a colaborării dintre România și Palestina, ca o contribuție concretă la construcția instituțională și dezvoltarea Palestinei. De asemenea, oficialii vor efectua o trecere în revistă a celor mai recente evenimente din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, cu accent pe Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva recentelor evoluții din regiune.