Un bărbat cu afecțiuni psihice, confirmat cu coronavirus, a distrus secția COVID a Clinicii de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova, după ce, în noaptea de duminică spre luni, a împrăștiat peste tot pungile cu deșeuri medicale și a deschis apa în toate saloanele. De asemenea, el a agresat două asistente medicale. El urma să fie transferat la o altă unitate medicală încă de vineri, când i s-a făcut externarea, însă ambulanţa nu sosise să îl preia.

Bărbatul a forţat uşile din secţie, a provocat distrugeri şi a lăsat apa să curgă în saloane. În cele din urmă, el a fost imobilizat.

Pacientul a fost adus săptămâna trecută de la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, i-a fost montat un stimulator cardiac, iar vineri i s-a făcut externarea.

Laurențiu Ivanovici, managerul spitalului, spune că Ambulanța care ar fi trebuit să-l transporte la un alt spital, respectiv la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova, care este suport COVID, a venit abia luni în jurul prânzului să îl ia, potrivit Mediafax. Pacientul era agresiv, așa că paramedicii nu au putut să îl ia.

Traian Măgală, purtătorul de cuvânt al SAJ Dolj, susține că medicii din Clinica de Cardiologie nu au cerut vineri un transfer al pacientului. Ar fi fost doar o comunicare internă și, pentru că reprezentanții spitalului nu au sunat la 112, nu a fost deschisă o "fișă de transfer”.

"Ambulanța a fost trimisă abia azi (luni - n.r.), când cei de la spital au sunat la 112. De câteva ore, pacientul este păzit, în secția COVID, de două echipaje de la Ambulanță, care așteaptă să ajungă acolo un al treilea echipaj, cu medic, pentru a-l seda. Pacientul este foarte agresiv și asistenta nu are voie să-l sedeze”, a spus Măgală.