Consilierul general Vlad Voiculescu, propus pentru una din cele două funcții de viceprimar, a anunţat, luni, că a făcut sesizări împotriva unor concursuri organizate rapid, după alegeri, pentru ocuparea unor posturi administrative în Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, iar în urma sesizărilor concursurile au fost oprite.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

Potrivit lui Vlad Voiculescu, mulți dintre oamenii numiți fără concurs în fruntea instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei de către Gabriela Firea au încercat astfel să-și securizeze pozițiile, pentru că este mult mai dificil să fie demiși după câștigarea concursurilor.

Voiculescu spune că a contestat toate concursurile începute în 7 octombrie, la o săptămână după alegerile locale, iar ulterior s-a decis suspendarea acestora.

"Suntem în plină pandemie și avem nevoie să fim siguri că oamenii ce administrează lucrurile sunt cei mai competenți posibil, nu angajați pe ultima sută de metri de către administrația coruptă a Gabrielei Firea. Este ceasul al 12-lea că politizarea din instituțiile din sănătate trebuie să înceteze. Nu voi face și nu voi accepta nici măcar o singură numire politică în domeniile pe care le voi coordona. Avem nevoie de o reforma profundă a ASSMB și a managementului spitalelor și aducerea acestora în secolul 21", a scris Voiculescu pe Facebook.