Parcurile ar putea fi închise noaptea. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că a sesizat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pe tema închiderii parcurilor noaptea, nu numai în București, ci și la nivel național, pentru că foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și în zone de agrement pe timpul nopții și au loc adevărate petreceri, fără respectarea normelor sanitare. O ședință a CNSU va avea loc luni.

ParcFoto: HotNews / C.P.

Potrivit prefectului, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă București a decis să sesizeze Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pe tema închiderii parcurilor, seara.

"Pe ordinea de zi a comitetului a fost luată în discuţie această măsură, însă nu poate Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă să adopte o astfel de măsură, fiind vorba de prezumtive limitări de drepturi şi libertăţi, fapt pentru care s-a decis să sesizăm cu această problemă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, dacă apreciază necesar ca la un anumit grad de infectare, nu doar pentru Bucureşti, la nivel naţional, să fie luată şi o astfel de măsură, va fi reglementată prin HG", a explicat prefectul.

La rândul său, Nicușor Dan a atras atenția că în special tinerii se adună noaptea și fac adevărate petreceri în parcuri.

O ședință a CNSU va avea loc luni.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că obiectivul Guvernului este să oprească creșterea numărului zilnic de infectări cu coronavirus.

Orban a precizat că ședința de luni a CNSU are ca scop principal actualizarea listei cu țările pentru care este impusă carantina la revenirea în România.

"Obiectivul nostru este de a opri creșterea numărului de infectări zilnice. De aceea luăm măsuri odată cu creșterea cazurilor. Astăzi este ședința CNSU care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista țărilor care depășesc indicele de răspândire”, a declarat premierul.