Edward Snowden va depune actele pentru obținerea cetățeniei ruse, pe lângă cea americană, a precizat acesta citat de Reuters.

Vladimir Putin in direct cu Edward Snowden: "Vorbim ca intre profesionisti"Foto: Russia Today

Snowden, 37 de ani, a fugit din SUA și a primit azil în Rusia după ce, în 2013, a scurs informații legate de marile operațiuni de supraveghere, la nivel național și internațional, derulate de Agenția Națională de Securitate a SUA la care lucra.

"După ani de zile în care am fost separați de părinții noștri, eu și soția mea nu ne dorim să fim despărțiți de fiul nostru. De aceea, în aceste vremuri de pandemie în care granițele sunt închise, vom aplica pentru dubla cetățenie”, a scris el pe twitter.

”Lindsay și cu mine vom rămâne americani și ne vom crește fiul în spiritul valorilor Americii pe care o iubim, inlusiv libertatea de gândire. Abia aștept ziua în care mă voi putea întoarce în SUA, astfel încât întreaga familie să se poată reuni”, a mai scris el pe rețeaua socială.

Avocatul său din Rusia preciza luna trecută că autoritățile locale i-au acordat rezidență permanentă.

Procurorii americani cer ca Edward Snowden să fie extrădat din Rusia pentru a fi judecat pentru spionaj.

Avocatul rus al lui Edward Snowden, Anatoly Kucherena, a declarat că autorităţile americane nu trebuie să acorde doar graţiere, ci şi să renunţe la toate acuzaţiile. „A acţionat nu doar în interesul cetăţenilor americani, ci şi în interesul întregii omeniri”, a spus avocatul.