​Emiratele Arabe Unite au luat apărarea preşedintelui francez în controversa care a inflamat în ultimele zile lumea musulmană împotriva sa cu privire la caricaturile profetului Mahomed, relatează AFP, citată de Agerpres.

Emmanuel Macron in videoconferinta cu Vladimir PutinFoto: Raphael Lafargue-Pool / Sipa Press / Profimedia

Într-un interviu publicat luni de cotidianul german Die Welt, ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, Anwar Gargash, a respins ideea potrivit căreia Emmanuel Macron ar fi exprimat un mesaj de excludere a musulmanilor.

''Trebuie să ascultaţi ceea ce a spus cu adevărat Macron în discursul său, el nu vrea o ghetoizare a musulmanilor în Occident şi are perfectă dreptate'', a spus el.

Musulmanii trebuie să se integreze mai bine şi statul francez este îndreptăţit să caute modalităţi de a realiza acest lucru în timp ce luptă împotriva radicalismului şi a închiderii comunitare, a adăugat şeful diplomaţiei din Emirate.

Preşedintele Emmanuel Macron a apărat libertatea de a-l caricaturiza pe profet după decapitarea la 16 octombrie în timpul unui atac islamist a unui profesor de istorie Samuel Paty, decapitat de un refugiat de origine cecenă pentru că prezentase într-o lecţie despre libertatea de expresie caricaturi cu profetul Mahomed.

În întreaga lume musulmană, credincioşii au reacţionat cu furie în timpul unor proteste la remarcile preşedintelui francez, în timp ce în mai multe ţări a fost lansată o campanie de boicotare a produselor franceze.