Meteorologii au emis un cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona înaltă, valabil vineri între orele 02.00 și 20.00 în zona Carpaților Meridionali și Orientali.

Avertizare meteoFoto: ANM

În intervalul menționat în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

De asemenea, ANM a emis o informare meteo de intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte în zona de munte, valabilă în mare parte din țară de vineri, ora 13.00, până sâmbătă ora 16.00.

În nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. Local cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (01 noiembrie) în est și sud-est în general cu viteze de 50...60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60....80 km/h.