Premierul Ludovic Orban i-a transmis lui Nicuşor Dan, joi, după ce acesta a depus jurământul ca primar general al Capitalei, că aşteaptă un audit serios la Primărie deoarece situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă.

Orban si Nicusor DanFoto: Guvernul Romaniei
  • "Aştept un audit serios la Primăria Capitalei pentru că din analizele noastre situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă şi trebuie spuse aceste lucruri. Vă invit domnule primar general să spuneţi adevărul despre ce găsiţi şi în acelaşi timp vă garantez că veţi găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care îl conduc. Spor la treabă şi sunt convins că din acest moment toată lumea trage pentru Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban.

În 28 septembrie, Nicuşor Dan spunea, la B1 TV, că în termen de o săptămână de la învestire intenţionează să prezinte situaţia financiară a Primăriei, iar în decurs de câteva luni va fi realizat un audit. El afirma că auditul va fi realizat de către o companie specializată, în urma unui vot în acest sens în Consiliul General şi a unei proceduri de achiziţii, demers care ar putea dura 4-6 luni.

Întrebat dacă apreciază că ar putea exista persoane din rândul administraţiei precedente care să ajungă la închisoare, Nicuşor Dan a replicat: "Aş paria pe asta".