Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că vineri va promulga legea privind decontarea tratamentului medical pe toată durata vieţii supravieţuitorilor tragediei de la clubul Colectiv. Vineri, 30 octombrie, se împlinesc 5 ani de la incendiul în care și-au pierdut viața 64 de tineri, iar alte aproape 200 de persoane au fost rănite.

Comemorare ColectivFoto: User
  • "Exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea care extinde perioada pentru cei care au avut de suferit", a anunţat Iohannis, răspunzând unei întrebări în conferința de presă.

La jumătatea lunii octombrie, Parlamentul a adoptat un proiect de lege potrivit căruia cheltuielile aferente tratamentelor în ţară sau străinătate pentru persoanele rănite în incendiul din Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora.

  • "Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime.
  • Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale", prevede actul normativ.

CITEȘTE ȘI: Supraviețuitorii incendiului din Colectiv le cer autorităților să își respecte promisiunea făcută în urmă cu un an: că le vor asigura acces la tratament pe toată durata vieții