O piațetă denumită după Regina Maria a României a fost inaugurată marți, în Tunis, capitala Tunisiei, o premieră pentru întreg continentul african, anunță Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inaugurarea oficială a „Piațetei Regina Maria a României”, situată în cartierul Cité Jardins din Tunis, a avut loc marți. La ceremonie au luat parte Souad Abderrahim, primarul capitalei Tunisiei, și Dan Stoenescu, ambasadorul României în Republica Tunisiană.

De asemenea, au participat reprezentanți ai Corpului Diplomatic, membri ai comunității românești din Tunisia, studenți ai Lectoratului român din Tunis și foști studenți tunisieni care au studiat în România.

Evenimentul reprezintă o premieră, iar inițiativa a aparținut Ambasadei române. „Decizia Consiliului Municipal al Primăriei Tunis cu privire la Piațeta Regina Maria a României datează din decembrie 2019.

Inaugurarea acestui spațiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia, ci și pe întregul continent Africa. Inițiativa de a avea la Tunis un spațiu cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Tunisia și a fost călduros susținută de autoritățile locale”, au anunțat reprezentanții Casei Regale a României.

Ambasadorul României în Republica Tunisiană a citit un mesaj din partea lui Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe. Ceremonia de inaugurare a fost organizată în cadru restrâns din cauza pandemiei de Covid 19.