​Clotilde Armand a fost validată în funcția de primar al Sectorului 1, marți, la exact o lună de la alegerile locale. Decizia a fost luată de Tribunalul București și este definitivă.

Clotilde ArmandFoto: Agerpres

Tribunalul București a respins toate cele 125 de contestații făcute de Daniel Tudorache, de consilieri PSD sau de angajați ai Primăriei. Instanța a respins ca nefondate apelurile declarate de Daniel Tudorache şi de candidatul independent Tudor Helmut Costea, iar celelalte apeluri au fost respinse ca fiind lipsite de interes.

Anunțul făcut de Clotilde Armand pe Facebook:

  • "După o lună de zile de la alegerile locale câștigate democratic de mine prin votul cetățenilor din Sectorul 1, Tribunalul București a respins astăzi toate cele 125 de contestații depuse de: fostul primar PSD, actuali consilieri PSD, de rudele acestora și de angajați ai Primăriei Sector 1. Astfel, alegerea mea în fruntea Primăriei Sector 1 a fost validată definitiv.
  • Acum, fostul primar trebuie să ofere niște explicații procurorilor pentru jaful din banii publici din ultimii patru ani. Să fie foarte clar, fiecare funcționar și angajat al primăriei care a girat tunurile PSD în toți acești ani o să plătească în fața Justiției. Lucrurile nu vor rămâne așa. Avem de reconstruit și de dezvoltat un sector. Fără hoție și fără birocrație.
  • Stimați cetățeni ai Sectorului 1, de astăzi sunt primărția Dvs. Începem treaba!".

Clotilde Armand este ultimul din cei 7 primari aleși în Capitală la alegerile locale din 27 septembrie al cărui mandat este validat de instanță.

Reamintim că luni a fost validat de Curtea de Apel București mandatul lui Nicușor Dan în funcția primar general al Capitalei, decizia fiind definitivă. Instanța a respins ca fiind tardive cele 52 de apeluri depuse de reprezentanți ai PSD prin care era contestată validarea mandatului lui Nicușor Dan.

Clotilde Armand a câștigat scrutinul cu aproximativ o mie de voturi în fața primarului în exercițiu Daniel Tudorache. Mai exact, Clotilde Armand a obținut 36.455 de voturi (40,95%), iar Daniel Tudorache - 35.451 (39,82%). După ce Clotilde Armand l-a acuzat pe Tudorache de fraude la vot, PSD a atacat cu aceleași acuzații de fraudă și a cerut renumărarea voturilor sau reluarea scrutinului, solicitări respinse de birourile electorale. De asemenea, Tudorache a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

Mandatul de primar al acesteia a fost validat în 15 octombrie de către Judecătoria Sectorului 1, dar decizia a fost atacată de Tudorache și de alți reprezentanți ai PSD.