Localitataea Palazu Mic din judeţul Constanţa a fost acoperită, luni, de un strat consistent de grindină, care în unele zone a atins un metru grosime. Pompierii au intervenit după ce cinci persoane, între care doi copii, rămăseseră blocaţi în casă în urma viituri. Trei maşini au fost mutate la distanţă de zeci de metri, iar mai multe clădiri au fost afectate.

grindinaFoto: IGSU

Conform IGSU, viitura a afectat o locuință în care se aflau 5 persoane - 3 adulți și 2 copii. Stratul de grindină acumulat s-a revărsat în gospodărie și a blocat accesul în casă. Toate persoanele care se aflau în interior au fost evacuate și sunt în siguranță, fără probleme medicale.

Din cauza viiturii produse, trei mașini au fost mutate la o distanță de zeci de metri, iar mai multe clădiri au fost afectate.

În unele zone, stratul de grindină a atins un metru grosime, iar pompierii au intervenit pentru crearea unui culoar necesar pentru scurgerea apei acumulate.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cod galben de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri pe râurile mici din județele Tulcea și Constanța.