Liderul PSD Marcel Ciolacu și fostul premier Mihai Tudose au fost surprinși la o masă de la o pensiune din Buzău, nerespectând măsurile de distanţare. Polițiștii din Buzău s-au deplasat la pensiune pentru a face verificări și au sancționat angajații pensiunii pentru că aceștia nu purtau mască. Polițiștii mai spun însă că pe raza comunei unde se afla pensiunea este aplicabil „scenariul verde”.

Marcel Ciolacu si Mihai Tudose la o masa cu mai multe persoanela o pensiuneFoto: USER UPLOADED

FOTO - Imagini trimise de către un cititor HotNews.ro.

Ce spune Marcel Ciolacu:

„Eram la restaurant cu fiul meu, cu nepotul meu, cu prietena lui, cu fratele meu, eram în familie, cam 10 persoane. Era un eveniment privat. Mihai Tudose era în trecere spre București și s-a oprit și el acolo. Presupun că cine ne-a fotografiat a anunțat și la 112”, a explicat Marcel Ciolacu pentru Libertatea.

„A venit poliția acolo, au venit jandarmii și au văzut că eram despărțiți la trei mese când ne-am apucat să mâncăm. Am transmis astăzi dimineață la Poliție toate datele celor care au fost la masă pentru a se face anchetă”, a adăugat președintele PSD.

Ce spune Poliția:

„La data de 24.10, în jurul orei 23.45, urmare a unei sesizări, o patrulă de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Merei-IPJ Buzău, s-a deplasat la o pensiune, de pe raza localității Monteoru, demarând verificări, sub aspectul respectarii normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2. La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației).De asemenea, în interior au fost găsite trei mese, două cu câte trei tacâmuri și o a treia, cu două tacâmuri.

Facem precizarea că pe raza comunei Merei este aplicabil "scenariul verde" pe problematica indicată.

Declarativ, administratorul pensiunii a afirmat că sistemul de înregistrare video depistat nu poate fi vizionat la acest moment, decât de către administratorul de sistem, o firmă din București”, a transmis IPJ Buzău.

Potrivit polițiștilor, au fost sancționați 3 reprezentanți ai operatorului (patron,administrator și ospătar) pentru că se aflau în incinta restaurantului pensiunii și nu purtau masca de protecție.

Romașcanu (PSD): Am fost trei grupuri la trei mese. Poza e făcută când ne-am aşezat împreună la masă pentru scurt timp. A venit poliţia şi nu a constatat nereguli

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a declarat sâmbătă seara, la Realitatea PLUS, că de fapt este vorba de o cu totul altă situaţie faţă de cum se poate presupune din fotografia în care Marcel Ciolacu a fost surprins încălcând regulile de protecţie, potrivit News.ro.

Romaşcanu a explicat că şi el a fost prezent la întâlnire şi că persoanele care se văd în fotografie stând împreună la o singură masă erau de fapt cele trei grupuri care ocupau trei mese, iar fotografia a fost făcută exact în acele secunde în care toţi cei prezenţi au stat alături pentru scurt timp.