Inundaţiile, alunecările de teren şi alte fenomene naturale provocate de ploile torenţiale care au afectat de la începutul lunii octombrie regiunile centrale înalte din Vietnam au lăsat în urmă 117 morţi şi 21 de persoane dispărute, a anunţat vineri Comitetul naţional pentru prevenirea şi controlul dezastrelor naturale, citat de Xinhua.

Bilanţul recent a crescut de la 114 de decese, raportate joi. Provincia Quang Tri a consemnat cel mai mare număr de morţi, 50, fiind urmată de Thua Thien-Hue, cu 28 de decese şi de Quang Binh, cu 11 victime, potrivit celui mai recent buletin emis de comitet.

Până joi, inundaţiile au distrus peste 37.500 de locuinţe, cu precădere în localităţile Quang Binh şi Quang Tri, a indicat comitetul, adăugând că peste 746.900 de bovine şi păsări domestice şi-au pierdut viaţa sau au fost luate de ape.

Circulaţia pe mai multe autostrăzi şi drumuri locale din Quang Binh şi Quang Tri este în continuare afectată în urma recentelor dezastre naturale. Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, precum şi eforturile de recuperare post-dezastru.

De asemenea, Comitetul central pentru prevenirea şi controlul dezastrelor naturale a îndemnat autorităţile locale şi populaţia să se pregătească pentru furtuna Saudel, care ar putea afecta în următoarele zile regiunile centrale din Vietnam. (Sursa: Agerpres)