Mult mai substanțială și coerentă decât prima confruntare dintre cei doi candidați la președinția SUA, ultima dezbatere electoralădintre Donald Trump și Joe Biden pare să aibă însă un singur câștigător clar: jurnalista NBC Kristen Welker, cea care a jucat rolul moderatorului.

Kristen Welker (Screenshot)Foto: Hotnews

BBC News notează că, bazându-ne pe reacțiile la cald din mediul online, foarte multă lume a lăudat modul în care Kristen Welker a moderat confruntarea. Jurnalista în vârstă de 44 de ani nu a ezitat să oprească microfonul ambilor candidați de câte ori a fost nevoie (această regulă nu a fost aplicată la prima confruntare dintre cei doi, care s-a dovedit a fi un dezastru, dominată fiind de întreruperi și invective-n.red).

Colega sa, jurnalista NBC Andrea Mitchell, a comentat că Welker a deținut controlul dezbaterii într-un mod foarte clar, de la început până la sfârșit, în vreme ce autorul american Jon Gordon crede că prestația ei a fost ”incredibilă”.

Și jurnalista MSNBC Rachel Maddow a comentat că Welker este ”adevăratul câștigător” al dezbaterii și merită felicitări din partea întregii țări, comentariul ei fiind distribuit de foarte multă lume în mediul online.

În ceea ce-i privește pe cei doi candidați, lucrurile sunt încă neclare, dar, judecând după timpul intervențiilor, BBC News notează că Trump l-ar fi depășit pe contracandidatul său democrat: republicanul a vorbit peste 41 de minute, în timp ce Biden a vorbit 37 de minute și 53 de secunde.

Moderatorul primei dezbateri e gelos

Moderatorul primei dezbateri dintre cei doi, jurnalistul Chirs Wallace de la Fox News a recunoscut că este invidios pe colega sa de breaslă.

"Întâi de toate, sunt gelos”, a admis Chris Wallace, care a fost criticat pentru eșecul primei confruntări, când Trump a intervenit de nenumărate ori peste Joe Biden și chiar peste moderator, determinându-l, la un moment dat, pe candidatul democrat să-i spună ”Mai taci odată, omule!”.