​Un bărbat de 80 de ani, din orașul Corabia, este acuzat că a produs ilegal mii de litri de țuică. Polițiștii îl anchetează după ce au descoperit la locuința acestuia țuică și diferite sume de bani. În plus, pensionarul a fost amendat de reprezentanții ANAF, transmite Mediafax.

Cazan TuicaFoto: Captura YouTube

Potrivit anchetatorilor, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Corabia au făcut miercuri percheziții la locuinţa unui bărbat de 80 de ani într-un dosar penal vizând producerea ilegală de alcool.

La locuinţa acestuia au fost găsite cazane artizanale de distilat alcool, precum şi cantitatea de 7556 litri de țuică, depozitată în butoaie de plastic. Din locuinţa bătrânului a fost ridicată cantitatea de 536 litri alcool, iar diferența de 7020 de litri a fost sigilată și lăsată în custodia bărbatului.

Tot cu ocazia percheziției a fost gasită și ridicată suma de 9.250 euro și 16.650 lei.

Anchetatorii fac verificări într-un dosar care vizează infracțiunea de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

De asemenea, angajații Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală care au participat la acțiunea Poliției i-au aplicat bărbatului o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 lei.