Luptători SAS, polițiști și jandarmi au intervenit miercuri pentru dispersarea participanților la înmormântarea unui bărbat, diagnosticat în urmă cu 3 săptămâni cu Covid. Sicriul cu trupul bărbatului a ajuns la locuința acestuia, deși, conform procedurilor, trebuia dus direct la cimitir, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit IPJ Teleorman, polițiștii din Roșiorii de Vede au intervenit miercuri după-amiaza la o locuință din localitate, unde au observat mai multe autoturisme.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că mai multe persoane participau la înmormântarea unui bărbat în vârstă de 49 de ani, care a fost diagnosticat în urmă cu aproximativ 3 săptămâni cu Covid-19 și care a fost internat inițial la spitalul din localitate, iar în urma complicațiilor a fost transferat la un spital din Ilfov, unde a decedat.

Autoritățile locale nu au fost anunțate cu privire la decesul persoanei respective, susțin polițiștii.

„Conform procedurii, persoana decedată urma să fie transportată direct la cimitir, acest lucru nefiind respectat, iar mașina a oprit la locuința decedatului”, a transmis Poliția Teleorman.

Polițiștii, împreună cu luptători SAS și cu jandarmii au reușit dispersarea cu rapiditate a oamenilor, iar mașina mortuară a fost escortă de poliție până la cimitir.

Polițiștii fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor participante și au întocmit trei dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „zădărnicirea combaterii bolilor”.