Slujbele vor fi permise în biserici, cu prezența a cel mult 20 de persoane, în localitățile Tașca și Tarcău, din județul Neamț, aflate în carantină.

Slujba in bisericaFoto: Basilica.ro / Raluca Ene

Decizia a fost luată miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț, informează Mediafax.

„Se constată instituirea măsurii de carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.10.2020, ora 5.00, pentru comunele Tașca și Tarcău, județul Neamț”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Potrivit deciziei CJSU, în aceste zone „este permisă oficializarea slujbelor religioase în interiorul clădirilor, cu prezența a maxim 20 de persoane și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 privind distanțarea și portul măștii”.

CJSU Neamț a decis că administratorul lăcașului de cult este obligat să amplaseze recipiente cu dezinfectanți la intrare și să asigure respectarea măsurilor de prevenire.

„Prin derogare de la prevederile art. 3 alin (1) din Ordinul nr. 46596952 din 20.10.2020 și ale art. 3 alin (1) din Ordinul nr. 46596953 din 20.10.2020, în zona prevăzută la art. 1 este permisă intrarea/ieșirea pentru persoanele care locuiesc în zona carantinată, în baza unei declarații din care să rezulte motivul justificat al deplasării, cum ar fi programări pentru schimbarea actelor de identitate, efectuarea inspecțiilor tehnice periodice la autoturisme, înmatricularea autoturismelor, prezentarea la RAR, prezentarea la examene, producerea unor situații familiale deosebite și alte situații de acest fel”, se mai arată în decizia CJSU Neamț.

Tot miercuri, CJSU Neamț a decis trecerea în scenariul roșu de funcționare a mai multor clase: clasa a VII-a de la Liceul cu Program Sportiv Roman – structura Școala Gimnazială „Roman Mușat”, clasa a VII-a A de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Roman, grupa mare de la Școala Gimnazială comuna Tămășeni și clasa a IX-a de la Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva”, comuna Agapia.