Orașul Arad este foarte aproape de scenariul roșu din cauza înmulțirii numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2, președintele Consiliului Județean Arad afirmând că este o chestiune de ore până la depășirea pragului stabilit prin lege și anunțând restricții, transmite Mediafax.

Spital AradFoto: www.scjarad.ro

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă, că intrarea în scenariul roșu este iminentă și că autoritățile s-au pregătit pentru măsurile care vor fi luate.

„Este probabil doar o chestiune de ore ca municipiul Arad să intre în scenariul roșu Covid-19. De aceea, astăzi am cerut convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, să fim proactivi, nu reactivi, să luăm cât mai repede măsurile prevăzute de lege după ce incidența cazurilor depășește 3 la mia de locuitori. Astăzi suntem la 2,96 cazuri la mie. Vor urma restricții pentru zilele următoare, iar ele au ca scop limitarea răspândirii bolii. Știu că este incomod și pentru unii chiar supărător, dar avem obligația să respectăm legea și să protejăm sănătatea și chiar viața arădenilor cât mai bine posibil. Vă rog să faceți tot posibilul să vă protejați și să îi apărați și pe cei de care vă pasă. Sănătatea și viața fiecăruia sunt foarte importante”, scrie în comunicatul de presă semnat de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Dacă se va intra în scenariul roșu toate școlile și grădinițele din orașul Arad vor face doar cursuri online, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice din oraș, iar restaurantele, cafenelele și cazinourile se vor închide.