Poliția Capitalei motivează schimbarea din funcție a șefului Poliției din Centrul Vechi, comisarul șef Cristian Ghica, de faptul că structura de poliție pe care acesta o conducea ”face obiectul unor verificări cu privire la managementul unei situații înregistrate în cursul săptămânii trecute”.

Petrecere Centrul VechiFoto: captura facebook

”Structura de poliție ce are în responsabilitate zona Centrului Vechi face obiectul unor verificări cu privire la managementul unei situații înregistrate în cursul săptămânii trecute, cunoscută opiniei publice prin imaginile difuzate în media. Verificările au fost declanșate având în vedere că nu s-a intervenit preventiv, ci reactiv (opinia publică a fost informată cu privire la acest eveniment în data de 16.10.2020, printr-un comunicat de presă)”, arată un comunicat al Poliției Capitalei.

Potrivit comunicatului, pe parcursul acestei activități s-a luat măsura detașării polițistului, în funcția de adjunct al șefului Secției 7 Poliție, pe linia specialității acestuia, investigații criminale.

Poliția Capitalei pare să se refere la imaginile apărute pe Facebook în seara zile de 15 octombrie care arătau oameni îngrămădiți în mijlocul străzilor din Centrul Vechi. Serviciul de Politie pentru Centrul Vechi a anunțat după o zi că s-a sesizat din oficiu în acest caz și că au fost deja identificate mai multe persoane ce urmează a fi sancționate.

Cristian Ghica a acuzat marți că motivul schimbării din funcție este „refuzul de a așterne Poliția la picioarele unor patroni care dau șpagă”.

Polițiștii din subordinea lui Cristian Ghica sunt cei care i-au amendat la începutul lunii iulie pe deputații PSD Adrian Solomon şi Irinel Stativă, după ce aceștia au refuzat să poarte mască într-un fast-food din sectorul 3 și au făcut scandal. Poliția a fost chemată de patronul localului, iar cei doi au continuat scandalul și după sosirea poliției.