Jandarmeria Română are un nou șef - colonelul Alin Mastan, care a fost împuternicit la comanda instituției. El se afla la comanda instituției și la protestele din 10 august 2018, însă era în concediu la acel moment.

HotNews.roFoto: Hotnews

Colonelul Alin Mastan îl va înlocui la comanda Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe colonelul Bogdan Enescu, al cărui mandat a expirat. În 24 septembrie, DNA a anunțat că Bogdan Enescu şi foştii şefi ai Jandarmeriei colonelul Ionuţ Cătălin Sindile şi generalul Constantin Florea sunt urmăriţi penal după ce au încasat ilegal aproape 80.000 de lei pentru ore suplimentare.

Colonelul Alin Mastan este împuternicit la conducerea Jandarmeriei Române începând de marți.

”Având în vedere că la data de 19.10.2020 a expirat împuternicirea în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a colonelului Enescu Bogdan, începând cu data de 20.10.2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, colonelul Mastan Alin, prim adjunct al Directorului General al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a fost împuternicit să exercite atribuţiile funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Tot de marți a fost împuternicit în funcţia de prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major colonelul Liviu Uzlău, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandaramerie.

Noul comandant al Jandarmeriei, Alin Mastan, a fost la conducerea Jandarmeriei București inclusiv în timpul protestului din 10 august 2018, dar nu a coordonat operativ intervenția, pentru că s-ar fi aflat în concediu, potrivit Digi 24.