Toate unitățile de învățământ din Cluj-Napoca vor trece în scenariul roșu de funcționare, începând de joi, ceea ce presupune participarea exclusiv online la activitățile didactice. De asemenea, masca devine obligatorie în spații închise și deschise din oraș, transmite Mediafax.

Cluj NapocaFoto: PNL

Decizia a fost adoptată marți de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj. Alături de Cluj-Napoca, în același scenariu au fost trecute și unitățile de învățământ din comunele Florești și Tritenii de Jos.

„Se aprobă, începând cu 22.10.2020, trecerea de la scenariul de funcționare actual la scenariul 3 pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza următoarelor unități administrativ-teritoriale: municipiul Cluj-Napoca, comuna Florești și comuna Tritenii de Jos”, se arată în decizia CJSU Cluj.

Hotărârea vizează 165 de unități de învățământ.

De asemenea, masca de protecție devine obligatorie atât în spațiile închise, cât și deschise din cele trei localități. Deciziile au fost luate după ce rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid a ajuns marți la 3,36 la mia de locuitori în Cluj-Napoca, la 3,38 în Floreși și la 3.04 în Tritenii de Jos.