PS5 sau PlayStation 5 este a cincea consolă de jocuri lansată de Sony. Este succesorul PS4, care a fost lansat în noiembrie 2013. Noua consolă va fi lansată în data de 19 noiembrie în toată lumea. Iată ce trebuie să știi despre PS5.

Playstation 5Foto: eMAG

Când PlayStation 5 va fi lansat în noiembrie, peste 99% din cele peste 4.000 de jocuri disponibile pe PS4 vor putea fi jucate și pe PS5. Știm că ai întrebări despre modul în care vor funcționa jocurile PS4 pe PS5, dar și alte întrebări referitoare la noua consolă Sony, așa că iată câteva întrebări și răspunsuri din comunitatea PlayStation.

Pot să joc jocurile vechi pentru PlayStation 4 pe PlayStation 5?

Sony a spus că „99%” din jocurile PlayStation 4 pe care le-a testat vor funcționa pe PlayStation 5, dar nu a împărtășit care dintre ele nu vor putea fi jucate. Cu toate acestea, dacă ai un PlayStation 5 cu o unitate optică, pare destul de probabil că vei putea reda cea mai mare parte a colecției PlayStation 4 pe noua consolă.

Dar jocurile digitale pe care le dețin?

Sony nu a discutat dacă sau cum vei putea accesa jocurile digitale PlayStation 4 pe PlayStation 5, deși ar fi ciudat dacă acestea nu ar putea fi descărcate din PS Store.

Cum este experiența de joc PS4 pe PlayStation 5?

Titlurile PS4 devin și mai bune pe PS5. Unele titluri PS4 vor avea viteze de încărcare crescute pe consola PS5 și vor beneficia, de asemenea, de Game Boost, oferind rate de actualizare îmbunătățite sau mai stabile. În plus, jocurile PS4 vor profita, de asemenea, de unele dintre noile caracteristici UX ale PS5.

Cum voi ști ce jocuri PS4 nu pot fi redate?

Jocurile care pot fi redate numai pe PS4 vor fi notate pe PlayStation Store ca fiind redate „doar pe PS4”.

Jocurile salvate se vor transfera?

În acest moment nu știm încă asta, cu o singură excepție: salvările din Spider-Man din 2018 nu se vor transfera în Spider-Man: Remastered, care este inclus în Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition.

Pot folosi controlerele DualShock 4?

Poți utiliza DualShock 4 și controlere terțe autorizate pe PlayStation 5, dar numai pentru a juca jocuri PlayStation 4.

PlayStation VR?

Sony a confirmat că PlayStation VR va fi compatibil cu PlayStation 5 încă din aprilie 2019 și a spus că PS Move Motion Controllers și PSVR Aim Controller vor funcționa cu „jocurile PSVR acceptate pe PS5” în luna august. Camera PlayStation va funcționa și cu PlayStation 5, deși vei avea nevoie de un adaptor gratuit, iar Sony nu a spus încă cum poți obține acel adaptor.

Redă DVD-uri, Blu-ray, 4K Blu-Rays?

Da.

Am nevoie de un televizor 4K?

Nu. Dacă ai un televizor sau un monitor 1080p, jocurile PlayStation 5 vor funcționa foarte bine. Deși jocurile vor arăta cel mai bine pe un set 4K HDR.

PlayStation 5 se va potrivi în centrul meu de divertisment?

PlayStation 5 este uriaș, deci există șanse să nu se potrivească în mobila normală sau într-un centru de divertisment. Cel puțin ar trebui să iei în considerare că consola va ocupa destul de mult spațiu.

Pot așeza PlayStation 5 pe orizontală?

Da, deși va trebui să folosești suportul inclus pentru a-l așeza.

Ce jocuri pot juca pe PlayStation 5?

Sony a anunțat câteva titluri de jocuri care vor fi disponibile în ziua lansării, printre care:

• Astro’s Playroom (Japan Studio) - preinstalat pe PS5

• Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio)

• Destruction All Stars (Lucid Games / XDEV)

• Marvel's Spider-Man: Miles Morales

• Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition

• Sackboy: A Big Adventure (Sumo Digital / XDEV)

• Devil May Cry 5: Special Edition (Capcom)

• Assassin’s Creed Valhalla (Ubisoft)

• The Pathless (Giant Squid/Annapurna)

• Fortnite (Epic Games)

• Godfall (Gearbox)

• Fifa 21 (Electronic Arts)

Care este diferența dintre jocurile PS4 pe consola PS5 Digital Edition, față de consola PS5 cu unitatea optică Blu-ray Ultra HD?

Experiența de joc pe ambele modele va fi aceeași. Cu toate acestea, modul în care accesezi conținutul pentru redare va fi diferit.

Ediția digitală PS5:

Vei putea juca versiuni digitale ale jocurilor compatibile PS4 pe consola PS5 Digital Edition. Acestea vor fi jocuri digitale PS4 compatibile pe care le-ai achiziționat deja sau intenționezi să le achiziționezi prin PlayStation Store pe PS4, PS5, web sau aplicația mobilă PlayStation.

Deoarece nu există unitate optică, nu vei putea să te joci jocurile pe bază de disc PS4 pe PS5 Digital Edition.

PS5 cu unitate optică Blu-ray Ultra HD:

Poți juca versiuni digitale ale jocurilor compatibile PS4 pe care le-ai descărcat din PlayStation Store pe PS4, PS5, web sau aplicația mobilă PlayStation.

De asemenea, poți utiliza discuri de joc fizice PS4.

Când te conectezi la PS5 cu contul tău pentru PlayStation Network, vei vedea automat biblioteca de conținut PS4 redat prin meniu.

Asigură-te că păstrezi consola PlayStation 5 la cea mai recentă actualizare software de sistem disponibilă și aplică toate patch-urile disponibile pentru joc.