Administrația unei grădini zoologice din Shanghai, China, a anunțat că va lua măsuri pentru a spori siguranța, după ce unul dintre angajații săi a fost ucis de urși sub privirile turiștilor aflați în autobuzul care trecea prin zonă, scrie BBC News.

Urs (Shanghai Wildlife Park-sursa foto)Foto: Hotnews

Accidentul de la Shanghai Wildlife Park a avut loc sâmbătă, imagini video cu momentul în care se aud țipetele turiștilor devenind virale pe rețeaua socială Weibo. În imagini se văd turiștii din autobuz care încep să țipe în timp ce privesc cum mai mulți urși se adună într-un singur loc.

Zona destinată animalelor sălbatice poate fi vizitată doar cu autobuzul. Un bărbat se aude exclamând ” un om acolo!”, în vreme ce alt turist se aude întrebând ”Ce se întâmplă?”.

Imginile au devenit repede virale, unii comentând că urșii nu au făcut altceva decât să acționeze așa cum o fac animalele sălbatice, argumentând că singura soluție pentru ca astfel de accidente să nu mai aibă loc este aceea de a desființa grădinile zoologice și de a reda libertatea animalelor.

Alții au acuzat administrația parcului pentru lipsa unor măsuri de siguranță, exprimându-și empatia față de cei care au fost nevoiți să fie martori la un astfel de accident și spunând că vor rămâne ”profund traumatizați”.