Un bărbat de 30 de ani din oraşul Sângeorz-Băi, identificat de poliţişti drept autorul unui accident produs sâmbătă seara și în urma căruia și-a pierdut viața unui un biciclist, a fost găsit a doua zi la serviciu, cu o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud.

HotNews.roFoto: Hotnews

Accidentul s-a produs sâmbătă, în jurul orei 20.00, iar victima, un bărbat de 52 de ani care mergea cu bicicleta pe DN 17D, în localitatea Ilva Mică, a fost găsită inconştientă pe marginea drumului, scrie Agerpres. La locul accidentului au mers echipaje de prim ajutor, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul la faţa locului.

Poliţiştii au stabilit că biciclistul a fost victima unui accident rutier, iar șoferul a fugit de la fața locului. Duminică dimineaţa, autoturismul implicat în accident a fost găsit la domiciliul unui bărbat de 30 de ani din oraşul Sângeorz-Băi, în timp ce suspectul a fost găsit la locul de muncă, la o firmă din localitatea bistriţeană Sărăţel.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Poliţiştii urmează să stabilească şi cum a ajuns bărbatul de 30 de ani la serviciu, a doua zi după producerea accidentului, având în vedere că distanţa dintre Sângeorz-Băi şi Sărăţel este de peste 50 de kilometri.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere cu alcoolemie.