Un tânăr de 20 de ani din Suceava este "beneficiarul" celei mai mari amenzi de circulație date vreodată în România - 20.880 de lei. El s-a ales și cu permisul suspendat până în anul 2024, pentru nu mai puțin de 16 nereguli la regimul rutier.

politistii care l-au oprit in trafic pe tanarul care a primit o amenda recordFoto: MAI

Sancțiunile record în România au fost date unui tânăr din orașul Siret, pentru 16 nereguli la regimul rutier, în timp ce era urmărit de polițiștii suceveni pentru că nu a oprit la semnalele lor, conform Ministerului de Interne.

  • "Permisul suspendat până în 2024... mendă de 20.880 lei...Acestea sunt cele mai mari sancțiuni date vreodată unui șofer și de ele a “beneficiat” un tânăr de 20 de ani din orașul Siret, județul Suceava.
  • 16 nereguli la regimul rutier au identificat polițiștii suceveni, în timp ce îl urmăreau pe acesta pentru că nu a oprit la semnalele lor.
  • Nu este nici o greșeală, abaterile constând în viteză excesivă (mult peste 100 de km/h în localitate), neoprire la semnal sau deplasare pe contrasens, fiind înregistrate la ore diferite și la indicatori, kilometri diferiți, astfel că au fost cumulate", au transmis reprezentanții MAI.

Ei precizează că o singură înregistrare a radarului privind viteza excesivă înseamnă 90 de zile de suspendare a permisului.

Ministerul de Interne a postat pe Facebook și o fotografie cu cei doi polițiști care, alături de colegii lor, au reușit să-l blocheze pe tânăr în trafic.