Drumarii de la Districtul Bâlea au intervenit cu utilaje de deszăpezire și cu material antiderapant, duminică dimineață, pe Transfăgărășan, unde a nins.

ninsoare pe TransfagarasanFoto: Directia de Drumuri Brasov
  • "Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea au acționat cu utilajele dotate cu lamă și au împrăștiat peste 2 tone de sare pe carosabil în această dimineață. Dacă aveți drum prin zona Bâlea Lac fiți sigur că aveți mașina pregatită de condiții de iarnă!", au transmis duminică, pe Facebook, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Tot duminică, Infotrafic a anunțat că Transalpina se închide din cauza vremii nefavorabile.

"Pe fondul înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, circulaţia rutieră a fost întreruptă începând de astăzi, 18 octombrie, ora 10:30, până la data de 30 iunie 2021, pe DN 67C - Transalpina, pe tronsonul kilometric 34+800 de metri - 59+800 de metri, între localităţile Rânca - Obârşia Lotrului, judeţele Gorj şi Vâlcea", precizează sursa citată.

Potrivit acesteia, nu sunt autovehicule blocate, iar restricţia a fost semnalizată corespunzător.

Pe Transfăgărășan și pe Transalpina a nins și sâmbătă, iar CNAIR a anunțat că au avut loc primele intervenții de deszăpezire din acest sezon.