Zece dosare penale au fost deschide în țară în ultimele 24 de ore, după petreceri la care nu s-a respectat distanțarea sau participanții nu purtau mască de protecție. Polițiștii brăileni au „spart” un botez cu 36 de participanți, iar cei din Mureș o zi de naștere, relatează Mediafax.

RestaurantFoto: Hotnews

În urma controalelor din ultimele 24 de ore, au fost întocmite 10 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Tot în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 5.053 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor privind carantina ori izolarea, a măsurilor de protecție individuală și a celor de diminuare a impactului riscurilor.

De asemenea, 10 sancțiuni contravenționale au fost aplicate teraselor și barurilor, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate se ridică la peste 840.000 de lei.

La Brăila, polițiștii au găsit, vineri seară, într-un restaurant din localitatea Baldovinești un botez la care participau 36 de persoane. Astfel, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei fiecare, atât organizatorului evenimentului, cât și administratorului restaurantului.

Tot vineri seară, polițiștii din Constanța au fost sesizaţi de către un operator TelVerde că la un popas turistic din localitatea Valu lui Traian are loc o petrecere cu mai multe persoane, care nu ar respecta prevederile legale referitoare la unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Polițiștii au constatat că este vorba despre un eveniment privat, în spațiu închis, cu participarea a aproximativ 40 de persoane, încălcându-se astfel prevederile stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) în spații închise. Administratorul societății comerciale în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

În Mureș, politiștii s-au sesizat din oficiu că pe raza localității Acățari are loc o zi de naștere cu participarea mai multor persoane. Petrecăreții erau în aer liber, dar nu respectau măsurile de prevenție. Organizatorul a fost amendat cu 5.000 de lei. De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigații a Criminalității Economice au aplicat o sancțiune contravențională, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, în valoare de 5.000 de lei și au ridicat, în vederea confiscării 2.260 de lei, 2 laptop-uri și 5 memory stickuri.