Un oraș chinez oferă lucrătorilor esențiali și altor persoane din grupe de risc vaccinul experimental anti-covid al Sinovac Biotech la un preț de aproximativ 60 de dolari, transmite Reuters.

Vaccinul CoronaVac al Sinovac BiotechFoto: Rafael Henrique / Zuma Press / Profimedia

Centrul pentru controlul bolilor din Jiaxing a anunțat, printr-un comunicat de presă, că cele două doze din vaccinul experimental CoronaVac vor costa 200 de yuani (29,75 dolari) fiecare, iar vaccinarea lucrătorilor din sectorul medical a și început.

Autoritățile chineze nu au dat până acum date de preț în privința potențialelor sale vaccinuri anti-coronavirus.

Potrivit Reuters, nu este clar dacă prețul anunțat de Jiaxing include și subvenții.

Vaccinul Sinovac este în ultimele faze ale testării clinice în Brazilia, Indonezia și Turcia, iar compania a spus că analiza intermediară a datelor din Faza III de testare ar putea veni în noiembrie.

Bio Farma, o companie de stat din Indonezia ce a semnat un contract pentru 40 de milioane de doze de vaccin Sinovac a spus că acesta va costa aproximativ 13,6 dolari per doză când va fi disponibil în această țară sud-asiatică.

Grupul Farmaceutic Național Chinez (Sinopharm) a spus în august că vaccinul dezvoltat de o filială a sa va costa maxim 1.000 de yuani (148,8 dolari) pentru cele două doze necesare.

Beijingul a spus, anterior, că firmele pot face un profit rezonabil, dar prețul vaccinurilor anti-Covid-19 trebuie să fie apropiat de cost.